Pamukkale Belediye Meclisi, Ağustos ayı 2. oturumunda ilçede oturan lise ve ortaokulda okuyan çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi aileleri sevindirecek bir karara imza attı. Eğitime sınırsız desteğiyle öne çıkan Pamukkale Belediyesi, aldığı kararla eğitime verdiği desteği bir kez daha göstermiş oldu. Pamukkale Belediye Meclisi’nde 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için ortaokul ve lisede okuyan çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi ailelere eğitim desteği yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Geçtiğimiz yılda Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in girişimleriyle 400 ortaokul öğrencisine 9 aylık süreçte aylık 50 lira, 800 lise öğrencisine ise aylık 70 lira olmak üzere toplamda 1200 öğrenciye 800 bin lirayı bulan bir eğitim desteği verilmişti.
Pamukkale Belediye Meclisi’nde alınan son kararla 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için hem eğitim desteği verilecek sayı büyük oranda artırılırken, maddi anlamda da bir artış sağlandı. Alınan kararla 500 ortaokul  öğrencisine 8 ay boyunca aylık 55 lira, 1100 lise öğrencisine ise yine 8 ay boyunca aylık 75 lira eğitim desteği yapılacak. Toplamda 1600 öğrenciye 880 bin lira eğitim desteği verilecek.



“EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Pamukkale İlçesi’nde eğitimin kalitesini artırmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmak için adeta seferber olduklarını aktaran Başkan Gürlesin, “Bir belediye olarak eğitim alanı bizim görev alınımız içinde değil. Ancak bizim eğitime bakış açımız çok farklı. Eğitimi çok önemsiyoruz. Geleceğimiz olan çocukların en iyi ortamlarda eğitim alarak, tam donanımlı yetişmelerine olanak sağlamak için belediye olarak bu çalışmamızla katkı sunuyoruz. İlçe sınırlarında bulunan 128 okulumuzun tamamına ulaşarak, ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Ciddi anlamda eğitime dev bir bütçe sunuyoruz. Okullarımızda fiziki ve donanım açısından eksikliklerinin yanında önemli bir çalışmamızda ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına ulaşarak eğitim desteği sunuyoruz. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 400 ortaokul öğrencimize 9 aylık süreçte aylık 50 lira, 800 lise öğrencimize ise aylık 70 lira olmak üzere toplamda 1200 öğrencimize 800 bin lirayı bulan bir eğitim desteği sunduk. Belirttiğim gibi çocuklarımızın en iyi şekilde sıkıntısız eğitim almaları ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Bugünde Pamukkale Belediye Meclisimiz yine çok önemli bir karara imza atarak bu çocuklarımıza desteğe devam kararı aldık. Hem de geçtiğimiz yıl 1200 olan sayıyı 1600’e çıkarıp, verdiğimiz maddi desteği de artırarak. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında 1100 lise öğrencimize aylık 75 lira, 500 ortaokul öğrencimize aylık 55 lira eğitim desteğinde bulunacağız. Eğitim desteğimizden yararlanmak isteyen ailelerimiz 10 Eylül’e kadar başvurularını belediyemize yapabilir. Burada kriterlerimiz olacak. Bu kriterlere uyan ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına eğitim desteğini vereceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.