Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, dershanelerin zorla kapatılmasının sektörde kayıtdışı ve korsan dönemi başlatacağını söyledi. Dershanelerin kanun zoruyla kapatılmasının gündeme geldiğini belirterek, “Dershanelerin üyelerimiz arasında yer alması dolayısıyla bu konu, odamızı yakından ilgilendirmektedir. Türkiye’de serbest piyasa ekonomisi ve girişimcilik özgürlüğü her geçen gün teşvik edilmeye çalışılırken kanun zoruyla dershanelerin kapatılması uygun değildir.” dedi.

Dershaneleri kapatmak yerine, sistemde dershanelere gitmeyi zorunlu hale getiren ve talep ettiren sebeplerin araştırılmasını isteyen DTO Başkanı Özer, “Bu kanun için teknik altyapının da oluşması gerekmektedir; yani eğitim sistemini belli standartlara çıkarmak gerekir. Türkiye’de 5 bin civarında dershane, 50 binden fazla öğretmen ve buralarda 20 binden fazla istihdam edilen personeli gözönünde bulundurduğumuzda zorla kapatma, bu sektörde kayıtdışı, tabiri yerindeyse korsan dershaneler dönemini başlatır.” diye konuştu.

Talebin olduğu noktada sektörü kanunla kapatmak yerine, eğitim kalitesini arttırarak kendiliğinden çözüme ulaşmasının sağlanmasını gerektiğini savunan Necdet Özer, “Belli standartlara ulaşıldıktan sonra arz ve talep dolayısıyla dershanelerin devam edip etmemesi konusunda, piyasa zaten kendiliğinden kararını verecektir. Dolayısıyla hükümetimiz ve ilgili bakanlık, bunları gözönünde bulundurarak hassasiyetle çalışmalarını tekrar gözden geçirmelidir.” dedi.