Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları'na bağlı ilköğretim ve liselerdeki öğrenciler, derslerinin yanısıra günlük hayattaki işleri, yarışma ve çeşitli etkinliklerle öğreniyor."Hayata Hazırlık Projesi" adı verilen etkinlikler ilköğretimde haftada 1 saat, lisede ise yarışma şeklinde uygulanıyor. Öğrencilerin hayata hazırlanması için Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi'nde 130 öğrenci patates ve elma soyma, düğme ve sökük dikme, dilekçe yazma, ütü yapma, kravat bağlama, tişört ve nevresim katlama, çivi çakma gibi alanlarda yarıştı. Yarışmada okul personeli, terzi, tezgahtar, aşçı, işadamı, çivi çakmada müteahhit veliler, öğretmenler ve öğrencilerin anneleri görev aldı. Yarışma sonunda her branşın ferdi birincisi seçildi ve ödüllendirildi. Yedi sınıf arasında en yüksek puanı toplayan ilk üçünün öğrencilerine çeşitli ödüller verildi. Birinci olan sınıfın her öğrencisine 1 kg. elma, dikiş seti ve 100 lira, ikinci olan sınıfın her öğrencisine 1 kg. mandalina, dikiş seti ve 75 lira, üçüncü olan sınıfın her öğrencisine 1 kg. patates, dikiş seti ve 50 lira verildi.

Okul Müdürü Recep Ali Yalçın, yarışmanın amacının öğrencilerin yeteneklerini geliştirerek gerekli donanımı kazanmalarına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Yalçın, "Öğrencilerimizin kendi geleceklerini garanti altına alma, aile içi sağlıklı iletişimin temellerini atma, birey olarak kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme, el beceri ve ev işleri alanında yeteneklerini keşfetme ve geliştirmeye yönelik sosyal bir proje uyguluyoruz." dedi. Proje koordinatörü olan Müdür Yardımcısı İdris Senindikoğlu da gündelik işlerin ve sorumlulukların uygun yaşlarda yapılmaz ve öğrenilmezse ileriki zamanlarda ya hiç yapılmadığını ya da çok zorlanıldığını ifade etti. Senindikoğlu, "3 yaşında yemeğini kendi yemesi gereken bir çocuğa annesi yedirirse ilerleyen yaşlarda da hep aynısını ister. İlköğretim çağında elbisesini toplaması ve giymesi gereken çocuk, bunu uygun yaşlarda yapmazsa ilerleyen zamanlarda zorlanır. Ortaöğretim çağına gelen bir çocuk kahvaltı hazırlamasını, pazar alışverişini, bazı zor olmayan yemekleri ve bir kısım şahsi ihtiyaçlarını karşılamayı bilmelidir." şeklinde konuştu.

Okul Aile Birliği Üyesi Aysel Tekin ise projenin, veli olarak kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Bu sayede çocukların, sorumluluklarının farkına varıp özellikle ev işlerinin önemini kavrayacağını belirtti. Velilerden Nilgün Türkmen de 20'li yaşlarda şehirdışına çıkıp üniversitede okuyan öğrencilerin, kendi başına kaldığında ev işlerinde zorlandığına dikkat çekerek projeyi önemsediğini anlattı.

PDR Uzmanı Ali Dolgunyürek ise şunları kaydetti: "Toplumumuzda boşanma furyası söz konusu. Baylar ve bayanlar açısından, kariyer sahibi olmak günümüzde önem arz ediyor. Bu insanlar evlenip yuva kurduğunda, ev işleri hususunda karşılıklı beklentiye girmekte. Bu beklentiler karşılanmayınca da evde çatışma ortamı oluşmakta ve geçimsizlikler başgöstermekte. Ayrıca ev işlerinde ehil olmayan aileler dışarıdan yemek söylemeye, yemek için dışarıya çıkmaya ve fastfood türü beslenmeye alışıyor. Bütün bunları hesap ettiğimizde, gençlerin hayata hazırlanması ve günlük işlerde yetiştirilmesinin gerekliliği daha iyi anlaşılmaktadır."