Özel okullarda devlet desteği alarak eğitim görecek çocuklara müjde! Özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteğine başvuru süresi Millî Eğitim Bakanlığınca uzatıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bugün sona erecek olan başvuruların 29 Ağustos Cuma günü saat 17:00’ya kadar uzatıldığını duyurdu. 

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, şunları aktardı, “Kamuoyuna daha öncede duyurulduğu üzere ilimizde okul öncesinde 387, ilkokulda 552, ortaokulda 895 ve ortaöğretimde 889 olmak üzere toplamda 2 bin 724 öğrenci bu fırsattan yararlanabilecektir. Bugüne kadar ilimizde toplam 1700 öğrenci bu destekten yararlanmak için başvurmuştur. Özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteğine başvuru süresi Millî Eğitim Bakanlığınca uzatıldı. 25 Ağustos da yani bugün sona erecek olan başvurular 29 Ağustos Cuma günü saat 17:00’ya kadar uzatıldı. Destek alma hakkı kazanan her bir öğrenciye okul öncesinde 2.500 TL, ilkokullarda 3.000 TL, ortaokullarda 3.500 TL, liselerde ise 3.000 TL katkıda bulunulacaktır. Öğrencilerin eğitim ve öğretim destek bedelinin yüzde 35'i kasım, yüzde 35'i şubat ve yüzde 30'u haziranda olmak üzere öğrenim gördükleri okullarına ödenecektir.
Velilerimiz eğitim öğretim teşviki ile ilgili e-Kılavuza “ http://ookgm.meb.gov.tr ” linkinden ulaşılabilirler. Kılavuzdaki belirtilen şartlarla ilgili bilgiyi mesai saatleri içerisinde okullarımızdan veya müdürlüğümüzden alabilirler.”