Bu kapsamda, Daisy Kitap Okuma/dinleme ve ses kayıt cihazından 85 adeti Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler İlk ve Ortaokulunda öğrencilere dağıtıldı.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un katılımıyla yapılan Daisy kitap okuma-dinleme ve ses kayıt cihazının töreninde Şube Müdürü Fikret Sarısoy, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, görme engelli öğrencilere cihazı dağıttı. Oğuz, “FATİH Projesi kapsamında özel eğitim okullarımızdan Göreme Engelliler Okulumuz öğrencilerine ve öğretmenlerine Bakanlığımızca 85 adet kitap okuma ve dinleme cihazı gönderildi.

EBA potalından özel öğrencilerimiz en iyi şekilde yararlanabilmesi için geliştirilen cihaz özel eğitimde büyük kolaylık getirecek. Öğretmenlerimizin de kullanımına verilen cihaz ile eğitim daha da kolaylaşmış olacak” dedi.

Görme engelli öğrencilere ve öğretmenlere ses kayıt cihazı ile birlikte bilgisayar bağlantı kablosu, şarj cihazı, kulaklık, taşıma kılıfı da verildi.