AA) - Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulunda Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen "Benimle Oynar mısın?" özel eğitim şenliği, Denizli Valisi Hasan Karahan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'un katılımıyla yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan şenlikte, özel öğrencileri hazırladıkları "Dik Dur" isimli müzikli dans gösterisini sundu. 

Vali Karahan, şenlikte yaptığı konuşmada, sosyal devlet olma ilkesi gereği her bir engellinin sorununu dert edindiklerini belirtti.

Her konuda örnek olan Denizli'nin her yaş grubuna ve engelli grubuna yönelik okullar ve eğitim merkezleri ile de Türkiye'ye örnek olduğunu dile getiren Karahan, şunları söyledi:

"Bu evlatlarımız bizim göz bebeğimiz. Onlar için güneş doğuyor, yağmur yağıyor öyle inanıyoruz. İnsanlar biliyorsunuz masum doğuyorlar sonra hayat onları birtakım yanlış yollara yönlendirebiliyor ama bu çocuklarımız doğdukları o masumiyeti ölünceye kadar neredeyse tamamlıyorlar. Bizim onlara ibadet duygusuyla coşkusuyla hizmet edip onların hayatını kolaylaştıran işler yapmamız çok güzel. Biz bu konuda her türlü gayretin her türlü faaliyetin yanındayız. Denizli'de bu konudaki örnek çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." 

Şenlikte okulun adını taşıdığı hayırsever Oktay Mersin'e eğitime katkılarından dolayı Vali Karahan tarafından plaket verildi.

Şenlik programında, okul bünyesinde öğrencilerin çalışma yapacağı atölyenin açılışı da yapıldı.