Nörobilim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İsmet Kapusuz, Denizli'deki emsal özel eğitim kurumlarından farklı olarak Türkiye standartlarında yüksek bir çıtada dizayn edilen merkezlerinde; at, havuz, multisensory room (Duyu bütünleme odası), değişik hayvan terapilerinin bulunduğunu söyledi. Kapusuz, "Farklılığımızı ortaya koymak için öğrencilerimiz, aileleri ve çalışan tüm personelimizle kurum bahçesinde çay partisi etkinliği düzenledik.' dedi. 
Kaynaşma programında, öğretmenler öğrencilerini aileleri ile birlikte tanıyarak onlara daha fazla yakınlaşma imkanı buldular. Aileler de karşılıklı iletişim içerisinde hayat boyu çocuklarının gelişimi ve geleceği konusunda öğretmenlerinden bire bir bilgiler aldılar. Moral ve motive depo ettiler.
Günümüzde ekonomi, eğitim, kültür ve iş hayatında çok hızlı değişmeler görülmekte olduğunu belirten Kapusuz, "Bilim ve teknoloji ise takip edilemez bir şekilde, baş döndürücü bir hızla ilerlemektedir. 21. Yüzyılda dünyadaki bu değişme ve gelişmelere ayak uydurabilmek, çağı yakalayabilmek, hatta çağın ilerisine geçebilmek, ancak planlı ve programlı bir çalışma disipliniyle mümkün olacaktır.
Bu gerçeklerden hareket eden kurumumuz fiziki olarak farklı binasıyla ve farklı çalışma anlayışıyla Denizli’de özel eğitim ve rehabilitasyon alanında ses getirmiştir. Öğrenci sayımız gün geçtikçe beklediğimizin üzerinde bir sayı ile artış yapmaktadır. İlimiz bu alandaki kurumlaşma adına önden giden bir ildir. Şu an 20’nin üzerinde  benzer kuruluşta özel eğitim verilmektedir. Kültürel anlamda da engelli bireylerin eğitimi alanında öğrenci velilerinde bir kültür oluşmuştur. Her ne kadar işin bilincinde olmayanlar olsa da özellikle bilinçli aileler kurumumuzu tercih etmekte ve memnuniyetlerini dile getirmektedirler. Devletin yasal olarak belirlediği eğitim seanslarına ilave olarak da bazı velilerimiz özel ek eğitim almak istemektedirler. Denizli pek çok il içerisinde eğitim alanında hep ön sıralarda yer almıştır. Öze eğitim alanında da yola erken çıkan bir ildir. Halen yıllar önce bu işte yola koyulanlar belirli bir mesafe kat etmiş durumdalar. 20’nin üzerinde başka kurum da aynı işi yaptığından rekabet ortamı oldukça çetin ve fazla. Böylesi bir atmosferde öne çıkmak için verilen eğitimin kaliteli olması, niteliğinin yükseltilmesi gerekir. Bu düşünceden hareketle ekibimiz işinin uzmanı kişilerden seçilmiştir. Genç, dinamik özel eğitim personelimizle farkındalık oluşturmaktayız. İşimizi, sevgimizi katarak  yapıyoruz.
Başka kurumlar, ya da bizimle aynı işi yapan kurumlar rakiplerimiz değildir. Biz hizmet kalitemizle Türkiye’de eğitimde belirli bir başarıya sahip Denizli’mizde bu alanda farklı bir soluk getiriyoruz.  Bu konuda azimliyiz ve iddialıyız." dedi. 

Rehabilitasyon merkezinde yapılan faaliyette çocuklar ve ailelerinin katıldığı yarışmalar düzenlendi. Öğrenci ve veliler doyasıya eğlendi.