Irlıganlı Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel İlk ve Orta Okulu Koferans Salonu, yenilenen şekliyle düzenlenen yılsonu etkinlikle hizmet vermeye başladı. Etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukale Kaymakamı Veysel Beyru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Okul Müdürü Kemal Boztekin, Başkan Gürlesin’in birkaç ay önce okulu ziyaretinde konferans salonunu yenilenmesi gerektiğini ilettiklerini kaydederek bugün gelinen noktada salonunun yenilenip misafirlerini ağırlamaya başladığını söyledi.
Salonunun çocukların özgüven kazanması için önemine işaret eden Başkan Gürlesin, şöyle dedi:
‘Hem çocuklarımız özgüven kazanacak hem de öğretmenlerimiz bu salonda daha fazla etkinlikler yaparak buna katkı koyacaklar. Ayrıca Irlıganlı Mahallesi’ndeki diğer etkinliklerde sivil vatandaşlarımızın da kullanılması için düzenlenmesi talebi iletildi ve bizler de bunu gerçekleştirdik. Ben bugüne gelinmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çünkü belediye olarak 68 mahallemiz var. 320 bin kişiye hizmet ediyoruz. Her noktanın ne boyutta olduğunu bilmiyoruz. Bu salondan 500 öğrenci faydalanacak. Biraz önce slaytta gösterildi. Eski ve yeni hali sizlere sunuldu. Yeni hali ne kadar etkileyicidir. İşte benim ülkeme bu güzellik yakışıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışan salon işte buradaki gibi salonlardır. Biz de böyle bir salonu sizlere sunmaktan ve verdiğimiz sözü yerine getirmenin onurunu duyuyoruz. Belediye olarak eğitime ayrı bir önem veriyoruz ve pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz diyorsak onların geleceğe en iyi hazırlanması için üzerimize düşeni yapmalıyız. Normal de belediyenin 1. görevi bu değildir. Ancak geleceğimiz çocuklarımız gençlerimiz düşüncesiyle bizler de elimizi taşın altına sokuyoruz. Ben bu konferans salonunu öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum.’

Pamukkale Kaymakamı Beyru da güzel işlerin, güzel fikirlerin, güzel düşüncelerin güzel mekanlarda gerçekleşeceğini belirterek, ‘Onun için eğitim söz konusu olduğunda ilçemizdeki tüm kurumlar işbirliği halinde daha iyisini ortaya koymak için işbirliği yapıyor. Bu noktada çok şanslıyız. Sadece eğitime değil her alanda belediyenin imkanlarını kurumlar arası sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşan Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin ve onun çizgisinde hareket eden çalışma arkadaşları ve personeli var. Bu okullar Milli Eğitim bütçesiyle 5-10 yıl sonra ancak bu hale gelebilirdi. Ama bizim zaman kaybetmeye niyetimiz yok. Bu toplumu yüceltmek ve çocuklarımızı en iyi şekilde mutlu olarak topluma kazandırmak zorundayız. İşte bu noktada başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci ise 2004 yılında şimdiki Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin o dönem belediye başkanı olmasıyla zihniyetin değiştiğini ifade etti. Eğitimim birebir belediye görevi olmamasına rağmen 2004’den beri belediyenin eğitime destek vermeyi sürdürdüğüne dikkat çekerek, ‘Birçok okul yaptırdık. Eğitime destek Osman Zolan başkanımızla devam etti. 2014 seçimlerinden sonra da Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’le birlikte destek aratarak sürüyor. Biz, belediyeciliğin sadece alt yapı, üst yapı ve yollarını yamak olmadığına ek olarak daha önemlisi eğitime destek vermek olduğuna inanıyoruz. Daha iyi şartlarda eğitim verilmesi için bizler de içinde yer alacağız. Ben bu okulun konferans salonunu restore eden Başkan Gürlesin’e bu vesileyle teşekkür ediyorum’ dedi.
Konuşmaların ardından çocuklar oyunlar oynayıp şiirler okudu. Böylece konferans salonu hizmete girmiş oldu.