Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi kapsamında Denizli’deki anasınıfı, anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokullarda 2014-2015 öğretim yılı ikinci dönemin ilk gününde okul sütü dağıtımına başlandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ve Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılıç “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi kapsamında Fatih İlkokulu’ nda öğrencilere süt dağıttı.
Denizli’de  412 okulda  yaklaşık 66 bin 895 öğrenciye haftanın üç günü ücretsiz süt dağıtılacağını belirten Oğuz, “Sütler, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü dağıtılacak. Artan sütler İl Okul Sütü Komisyonunun kararı ile mahallînde değerlendirilecek olup süt içme izni olan okulun öğrencilerine Salı ve Perşembe günüleri de dağıtılacaktır. Bu proje ile öğrencilere süt tüketim ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak suretiyle zihinsel ve fiziksel olarak gelişimlerinin artırılması hedeflenmektedir” dedi.