Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından imzalanan protokol gereği, okulların sosyal yaşama açılması ile ilgili olarak İlimizde de protokol imzalandı.

     Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol törenine, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat katıldı.

     Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, proje kapsamında okulların sürekli eğitim merkezi haline geleceğini belirterek, “Belediye, okul bahçelerinde park ve sosyal alanlar için destek verecek. Orman Müdürlüğü ise, ağaçlandırma çalışmalarına başladı. Okullardaki bilgisayar laboratuarlar, kütüphaneler ve bahçeleri vatandaşın hizmetine açılacak. Ders saatlerinin dışında okullarımızı her türlü eğitimin verilebileceği alanlara çevireceğiz. Okullar hayat boyu öğrenme merkezleri haline gelecek” dedi.

     Vali Abdülkadir Demir ise, okulları ders bittikten sonra kilitlenen binalar olmaktan çıkaracaklarını belirterek, “Okulların kapıları maalesef akşam ders bittikten sonra kilitleniyordu. Ama bundan sonra imzalanan protokol ile okulları sürekli yaşanır yer haline getirmek hedefleniyor. Bunun yanında yaşam boyu öğrenmeyi sağlamayı da planlıyoruz. Bu düşünce ile genelgeler doğrultusunda düzenlemeler yapılıyor. Bilgisayar sınıfları, kütüphaneler düzenleniyor. Okullar belediyemiz ve diğer kurumlar için de bütün aktivitelerin yapılacağı alanlar olacak. Buralar daha yaşanabilir hale gelecek. Orman Bölge Müdürlüğümüz de okul bahçelerinin ağaçlandırılması işini yapacak. Okulları cezaevi gibi duvarları yüksek olan yerler değil, şeffaf eğitim merkezleri haline getireceğiz” diye konuştu.

     Konuşmaların ardından protokol, Vali Abdülkadir ve diğer protokol üyeleri tarafından imzalandı.