Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve diğer yetkililerin de katılımıyla öğretmen atama sonuçları az önce elektronik ortamda açıklandı.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, 30 bin öğretmen kadrosuna atama, saat 11.00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve diğer yetkililerin de katılımıyla MEB Şura Salonu'nda düzenlendi.

Atamalar, elektronik ortamda yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 bin öğretmen atamasında konuşuyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Yaklaşık 90 bin atama daha yapıldığı takdirde yüzde yüze oluşacak. Ben sınıfların 100 kişi olduğu günleri hatırlıyorum. Şimdi 30-36 öğrenciye vardı.Atamalar, başvuran 121 bin kişi içinden yapılacak. Bütçede ik sırayı savunmaya değil eğitime verdik. Fatih projesini 3 yıl içerisinde bitireceğiz. Fatih projesiyle bütün sınıflarımız bilişim teknolojileri sınıfına dönüştü. İlkokul, ortaokul ve liselerde ders kitapları ücretsiz oldu. Biz teksir kağıtlarıyla okur, bol bol not alırdık. Ağabeylerimiz teksir kağıtlarını satmazdı. Kırtasiyecilerde istediğin kitabı bulamazdın. Biz dedikki öğrencilerimize bunları yaşatmayacağız. Kararlı adım attık ve 1. hamur kağıttan kitaplar yaptık. Anaokulları nereden nereye geldi? Eğitim öğretim desteğiyle hiçbir evladımızın okuldan mahrum kalmamasını temenni ediyoruz. Yükseköğretimde de çok önemli gelişmeler kaydettik. Türkiye'de üniversite sayısı 76 idi şimdi 193 oldu. Şuan her ilimizde üniversite var. Ümniversiteye gidecek mali imkanları olmayan gençlerimize dedikki üniversiteyi senin ayağına getireceğiz. Bugün en doğundan en batıya tüm illerimizde üniversitelerimiz var. 190 adet olan yükseköğretim yurt sayısımızı 601' e çıkardık. Yurtları 3 kişilik yapacağız dedik ve yaptık. Tayyip Erdoğan'ın yavruları ne ise bütün yavrular öyle. Bugünkü atamayla öğretmen eksiğini kapatma konusunda önemli bir adım attık. Bakanlık, müfredatı elden geçirip sadeleştirme çalışmasını başlattı.

ATAMA İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER
Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 30 bin öğretmen kadrosuna atama için başvurular 2 Şubat'ta başladı, 8 Şubat'ta sona erdi.
MEB'e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.
Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası "ilk atama", "yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.
Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr/ ve http://ikgm.meb.gov.tr/ adreslerindeki "Elektronik Başvuru Formunu" kullanarak yapacak. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar, 2-8 Şubat'ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yaptı, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat'ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.
İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak.
Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat'ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat'ta valiliklerce belirlenecek.