Fethiye’de yaz kuran kursuna katılan ve başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Yaz kuran kursları sona ererken camilerde yapılan kapanış törenlerine velilerde yoğun ilgi gösterdi.
Fethiye Saruhan Camii’nde 145 öğrencinin iştirak ettiği yaz kuran kursunda ‘camide açan güller’ isimli projeye katılan öğrencilerden 3’üne çeşitli hediyeler verilirken Melike Kara isimli öğrenciye umre ziyareti hediyesi, Beyza Özkan’a tablet ve Zeynep Kıvrak’a da cep telefonu hediye edildi. Kursu bitiren ve dereceye giren öğrencilere de bisikletten bilgisayara dijital sözlükten cep telefonuna kadar çeşitli hediyeler sunuldu.
Fethiye Müftü Vekili Ahmet Karagöz’ünde katıldığı yaz kuran kursu kapanış töreninde bazı öğrenciler kuranı kerim ve ilahiler okurken Saruhan cami imam hatibi Ertan Saruhan ilk kez bu yıl uyguladıkları Diyanet İşleri Başkanlığı’na da gönderdikleri ‘Camide açan güller’ projesi ile 22 öğrenciye 20 hadis ezberletildiğini evlerine gidilerek ev adabı, mezarlıkta kabir ziyareti yapılmasının öğretildiğini ayrıca iftar programları gerçekleştirildiğini ve yüzde 60’lık verim aldıklarını kuranı kerim öğretildiğini ve unutulmamasını istediklerini söyledi.
Müftü Vekili Ahmet Karagöz de yaz kuran kurslarına katılan öğrencilerin ahlaklı birer nesil olarak yer alacaklarına inandığını söyleyerek bu camide geliştirilen projenin verimli geçtiğini öğrencilerin iki ay boyunca dinimizi en iyi şekilde öğrendiklerini söyledi. Öğrencilere hediyeleri Müftü Vekili Ahmet Karagöz ve Saruhan Cami İmam Hatibi Mustafa Ertan ile diğer imam hatipler tarafından sunuldu.