Denizli Servergazi Özerler Çocuk Akademisi Anaokulu öğrencileri, sorumluluk duygularının gelişmesi için pişmemiş yumurtayı kırmadan evlerine götürüp getiriyor.
Beş gün planlanan projede öğrencilerin birçoğu yumurtasına sahip çıkarak kırmadan götürüp getirirken, bazılarının da beş günü tamamlamadan kırdığı belirtildi. Öğrenciler proje sonunda yumurtayı eve kırmadan götürüp getirdikleri için sorumluluk belgesiyle ödüllendirildi.
Okul olarak çocukların sorumluluk duygularının gelişmesi için ailelerin bir kabın içerisine çiğ yumurtayı koyarak çocuğa teslim ettiklerini anlatan okul proje sorumlusu Şeyma Karademir, "Minik öğrenciler, bir hafta boyunca bunu okula kırmadan götürüp getirerek, ona sahip çıkmayı, onu unutmadan, onunla ilgilenmeyi öğreniyor. Bununla çocuğa ileride daha önemli bir sorumluluk verebilme adına küçük bir giriş yapmış olduk. Projeyi ailelerimiz de heyecanla ve ilgiyle takip etti, anne babalar projeyle çocuklarındaki sorumluluk bilincine şahit olunca çok memnun olduklarını gördük.” diye belirtti.