Lise ve üniversiteye giriş sınavlarında 1968’den bu yana öğrencileri sınavlara hazırlayan Uğur Dershaneleri, 15 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) hemen öncesinde, Türkiye çapında sınava hazırlanan tüm öğrencilerin son hazırlıklarında yanlarında olmaya devam ediyor.

15 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS öncesi sınava girecek olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Uğur Dershaneleri  Rehberlik Birimi, "Şu anda mevcut üniversiteye giriş sisteminin birinci aşaması olan YGS’ye az zaman kaldı. Ancak unutmamak gerekir ki, Lisans Yerleştirme Sınavları öncesinde, %30-40 katkısıyla böyle bir deneyim yaşamak bizi  iyi motive edecektir. Başarısızlık riski bizim kaygımızı arttıran temel sebeptir. Kaygımız ise performansımızı olumsuz yönde etkileyebilir.Hepsi birbirine bağlı bu süreçlerin en başında sınavın tanımı yer almaktadır. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında yaşayacağımız deneyim ne olursa olsun, unutmayalım ki bu ne ilk ne de son sınavdır. “
YGS'ye 2milyon 46 bin 19 aday katılacaktır .Sınava girerken Sınav giriş çıktısı ve yanında güncel fotoğraflı kimlik belgesini almayı unutmayın.Sınav giriş çıktısı almayan ve kimlik belgesi olmayan öğrenciler sınava giremeyecektir." dedi.

YGS'nin öğrencileri çok zorlayan bir sınav olmadığını belirten yetkililer, "Beklendiği gibi bilgi isteyen ve bilgiyi yorumlama becerisi isteyen sorulardan oluşacaktır.
Öğrencilerin sınav yaklaşırken heyecan gerginlik ve huzursuzluk içinde bulunmamalarını önerirken, soruların yapılabilirlik düzeyinin her branşta çok kolay orta düzey ve belirleyici olmak üzere ayrıldığını sorulara yaklaşırken ön yargı ile yaklaşılmaması gerektiğini  özellikle vurguluyoruz." dedi.

Denizli Uğur Dershaneleri  Rehber Öğretmenleri sınav anında dikkat edilmesi gereken noktaları ise şu alt başlıklarla vurguladı: 
Sınav kitapçığındaki bir bölüme başlamadan önce, o bölümü hızlı bir şeklide gözden geçirin. Sınavda başlayacağınız bölümü 10 saniyede hızla gözden geçirmeniz testin yapısını kavramanıza ve kendinizi duruma daha kolay hazırlamanıza yardımcı olacaktır. 

Hız ve isabet arasında uygun bir denge kurmak gerekir. Çok hızlı okuyup hata yapmak size puan kaybettirir. Diğer taraftan aşırı dikkatli olarak, her soru üzerinde çok fazla zaman harcamak da hem zaman kaybetmenize  hem de buna bağlı olarak  yeterli puanı toplayamamanıza sebep olabilir. 

Bir soruda belli bir süre geçtiği halde çözüme ulaşamamışsanız, uğraşmaktan vazgeçin ve soruyu bırakın. Sınavlarda soruların zorluk dereceleri birbirinden farklı ama tüm soruların puan değerleri aynıdır. Siz soru üzerinde çok fazla zaman harcamış ve hala çözüme ulaşamamışsanız, soru üzerinde sadece zaman kaybedeceksinizdir. Bu arada en makul çözüm, soruya bir işaret koyarak diğer sorulara geçmeniz olacaktır. Daha sonra eğer süreniz kalırsa, bu soruya tekrar dönersiniz. Ancak bu ‘Soru size ilk bakışta zor geldiği takdirde bırakın’ anlamına gelmiyor. 

Zamanı kontrol etmeyi unutmayın. Sınava gireceğiniz sınıflarda saat olacaktır. Geçen zamanla çok fazla ilgilenmeyin. Her bölüm için zaman kontrol etmeniz yeterli. Çok fazla abartarak her soruda saatinizi kontrol etmeniz sizin hem sıkıntınızı arttıracak hem de zaman kaybetmenize neden olacaktır. 
Sorulara ön yargıyla yaklaşmayın. Herhangi bir soruyu üzerinde zaman harcamak gerektiği ve çok karışık gözüktüğü için, otomatik olarak atlamayın. Eğer üzerinde zaman harcarsanız, gerektiğini düşünerek soruları otomatik olarak atlarsınız. Çok az soru cevaplayarak, testin sonuna varırsınız. Ancak bazı sorular çok uzun ve karmaşık görünseler de aslında bazı küçük bilgilerin doğru kullanılması halinde rahatlıkla çözebilecek sorular da olabilir. Bu sorular için gayretinizi esirgemeyin.
Zihninizin dağılmasına izin vermeyin. Bölümler arasında çok kısa bir dinlenme arası verin ve zihninizi programlı olarak dinlendirin. Ancak kendinize verdiğiniz bu kısa dinlenme süresini kesinlikle aşmayın. Eğer bir soruyu birden çok okuduğunuz halde anlamıyorsanız  ya da kendinizi bir yerlere dalmış halde buluyorsanız, dikkatiniz dağılmış demektir. Burada yapmanız gereken bir dakika dikkat toplamak için ara vermektir. Ara verdiğinizde 3-4 defa alınacak diyafram nefesiyle dikkatinizi toplayabilirsiniz.
Seçeneklerin gücünden faydalanın, sorulan soruya cevap olmayacak nitelikteki seçenekleri eleyin. Açıklama olan sorularda öncelikle soru kökünü okuyarak soruyu çözmeye başlayın. Daha sonra kesinlikle cevap olamayacak seçeneklerin üzerine bir çarpı işareti koyun. Daha az seçenek arasından sonuca ulaşmanız daha kolay olacaktır.
Her soruyu mantığına göre düşünün, kendi mantığınıza göre değil; sadece soru kökünde isteneni düşünün.
Karar vermeniz gerekiyorsa, hızlı bir şekilde karar verin ve fikrinizi değiştirmeyin. Elemelerden sonra kalan iki seçenekten birinin doğru olma ihtimali daha yüksekse (yani aklınıza gelen ilk seçenek) kararınızı verin. İlk cevaplarınızı sorunun cevabını kesin olarak bulmadan değiştirmeyin.  Ancak kontrolleriniz sırasında, sorunun bir yerinde işlem hatası yaptığınızı anladıysanız soruyu değiştirmelisiniz. Ayrıca soruları değiştirirken de zaman kaybettiğinizi unutmamalı ve mümkün olduğu kadar değişiklik yapmaya özen göstermelisiniz. Cevaplarınızı cevap kağıdına gruplar halinde kodlayın. 
Sınava giriş belgenizin çıktısını almayı kesinlikle unutmayın. Sınava giriş belgeniz ve kimliğiniz olmadan sınav salonuna giremezsiniz.. 
 Beslenme düzeninizde değişiklik yapmayın , son gün ağır şeyler yemeyin.
Ders çalışmayı en geç 13 Mart Cuma günü bırakın. Cumartesi gününü kendinize ayırın fakat piknik vs. gibi yorucu etkinliklerden uzak durun. Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize  Denizli Uğur Dershaneleri  olarak başarılar diliyoruz." dedi.