Acıpayam’da faaliyet gösteren Acıpayam Eğitim Sevdalıları Derneği (ESDER) tarafından sınavlara giren öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için tercih çadırı kuruldu.
ESDER Başkanı Levent Serim, Acıpayam çarşı meydanında kurulan ücretsiz tercih çadırında 8-18 Temmuz 2013 tarihlerinde YGS, LYS ve SBS sınavlarında başarılı olan öğrencilere hizmet vereceklerini söyledi.
Derneğe kayıtlı 4 öğretmenin daha önceden Denizli Rehberlik Araştırma Merkezi’nin koordinatörlüğünde yapılan SBS, YGS ve LYS Tercih Danışmanlığı eğitim seminerine katıldıklarını belirterek, " Tercih çadırında görev alan öğretmenlerimiz, yaz tatillerini yarıda keserek, hiçbir ücret almadan öğrencilerimize danışma hizmeti verecekler. 

Tercih danışma bürolarının tüm masrafları dernek tarafından karşılanacak. Öğrenci ve velilerinden hiçbir ücret talep edilmeyecek" dedi.Bütün öğrenci ve velileri tercih merkezine davet eden Serim, "Doğru tercih, doğru meslek ve güzel bir gelecektir" diye konuştu.
Sabah saatlerinden itibaren hizmet veren merkezde bulunan danışman öğretmenlerden Gökhan Semercioğlu, şu ana kadar 150 öğrencinin tercihlerini yaptıklarını belirterek "Üniversiteye girişte en önemli aşama olan tercihler, bir insanın hayat rotasını belirlemede önemli bir vazife görüyor. Bu nedenle tercih yapılırken çok dikkatli olunması gerekiyor. Bu aşamada, alınan puanla tercih edilen bölümün aynı yüzdelik dilimde yer alması da büyük önem taşıyor. Puandan çok yüzdelik dilime önem verilmesi gerekiyor. Elimizdeki tercih motoru sayesinde öğrencilerle bu aşamayı daha hızlı geçiyoruz" dedi. 



Yine danışman öğretmenlerden Oğuz Önder ise, tercihlerde aile bireylerinin bazen çocuğu yanlış yönlendirdiği ve kendi hayallerini çocuklar üzerinde gerçekleştirme düşüncesinin yanlış olduğuna dikkat çekerek, " Bu çok yanlış bir tercih yöntemi. 'Ben olmadım bari çocuğum olsun' demeyin." diye konuştu. 
Önder, öğrencilerin aldıkları puana göre tercih sıralaması yapanların olduğunu ve bunun büyük bir hata olduğunu belirterek, " Bu hataya yalnızca  aileler değil, bazı eğitimciler de düşüyor. Gerçek tercih öğrencinin ilgi ve yeteneklerine göre belirlenen tercihtir. Üniversite okusun diye tercih yapılmaz. Öğrenci önce kendini tanımalı sonra mesleğini seçmelidir." dedi
SBS tercihleri konusunda ise 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklanmasının ardından öğrencilere yardımcı olunacağı bildirildi.
Ramazan AKAL ACIPAYAM