Pamukkale Üniversitesi Kütüphanesinde bir süredir devam eden yenileme çalışmaları tamamlandı ve kütüphane hizmete girdi. Kütüphanede öğrencilere daha önce akşam saat 20’de verilen ücretsiz çorba ikramı, yeni önemde gece yarısında da verilerek ikiye çıkarıldı. Artık kütüphanede hafta sonları dahil her gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet verilmeye başlandı. Gece saatlerinde de şehir içinde kalan öğrenciler için ücretsiz servis kaldırılması da getirilen yenilikler arasında.

Pamukkale Üniversitesi Kütüphanesi yenilendi. Yenilenen kütüphanenin açılışı için bir tören düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru ve Prof. Dr. Semin Fenkci, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Volkan Yılmaz, öğretim elemanları, öğrenciler ve personel katıldı. 

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Öğrencilerimizin kütüphane ile ilgili önerilerini dikkate alarak, kullanım alanını genişlettik. Kitap sayımızı artırdık, personel takviyesi yaptık. Eğitim odaları ilave ettik ve bilgisayar sayısını artırdık. Ayrıca yeni kütüphane binası için de çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Kütüphanenin kısa bir sürede tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kütüphanemizi öğrencilerimizin 24 saat kullanımına sunarak, her türlü ihtiyaçlarını burada karşılama konusunda çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.  

KÜTÜPHANE’DE NELER DEĞİŞTİ ?

Kütüphanenin yenilenmesi ile birlikte büyüdüğünü de belirten Rektör Bağ; “Kütüphanenin hemen yanında yapımı tamamlanan ek alanla birlikte toplam kullanım alanı 659 metrekare büyüyerek bin 929 metrekareye yükseldi. Öğrencilere daha iyi hizmet vermek için kadro sayısı arttırılarak,  79 bin 522 kitap, 818 dergi, 2 bin 828 basılı tez, 37 bin 950 e-kitap, 101 bin 802 e-dergi ile kullanıcılara hizmet verilmektedir. 2017 yılında bu hizmetlerin kullanımı ile ilgili eğitim seferberliği başlatılacak olup kütüphanede bir eğitim odası da hizmete girdi. Konferans, çalıştay ya da birimlere giderek karşılıklı olarak verilecek bilgilendirme toplantıları ile kullanıcıların bilgiye daha kolay ulaşımının sağlanması hedefleniyor. Tüm bunların yanında 35 öğrenci bilgisayarı sisteme entegre edildi. Yönerge değişikliğine gidilerek depolardaki 5.000’e yakın kitap, koleksiyona eklenebilir hale getirildi. Pamukkale Üniversitesi ve Uluslararası Çalışma Örgütü arasında yapılan protokolle 6 bin 374 adet yayın kütüphaneye bağışlandı” bilgisini verdi.

Konuşmanın ardından yeni kütüphanenin açılış kurdelası kesildi. Daha sonra Rektör Bağ ve beraberindeki heyet kütüphanede incelemelerde bulundu. Rektör Bağ, öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti.

DAHA ETKİN VE VERİMLİ KULLANILACAK

Ayrıca, Pamukkale Üniversitesi Kütüphanesi’nin daha etkin ve verimli kullanılması, kütüphane hizmetlerinin kalitesinin artırılması amacıyla yenilenen kütüphane resmi web sayfasında “Formlar” sekmesi oluşturuldu. Kampüs Dışı Erişim Formu, ILL (Kütüphaneler Arası Kaynak Talep) Formu, Yayın İstek Formu, Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu, Veritabanı Talep Formu, Kullanıcı Eğitim Talep Formu kullanıcıların çeşitli istek ve gereksinimlerini karşılayacak. Bu hizmetlerin kalitesini değerlendirmek amacıyla ‘memnuniyet anketi’ formu oluşturuldu.