HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi, Sevil Kaynak Ortaokulu 5A, 5C ve 5D sınıfları, öğretmenleri Mestan Tarık Ertunç, Halil İbrahim Limoncuoğlu, Mehmet Emre Mavi ve Tamer Ekinci rehberliğinde Eskişehir ile Ankara’ya eğitim ve kültür gezisi düzenlendi. 8 ayı aşkın bir süredir durup dinlenmeden bir çalışma temposunda olan öğretmenler ve öğrencilerin bir nebze olsun nefes alması için Ankara-Eskişehir gezisi düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta içinde düzenlenen gezide, öğrencilerin birbirleriyle sosyal iletişimlerini geliştirme, farklı grup ortamlarındaki doğru davranış modellerini iyileştirme hedeflenirken, en önemlisi ülkemizin temel taşlarının atıldığı başkentimiz Ankara ile bozkırdan cennet haline almış Eskişehir olarak belirlendi. Bu iki büyük şehri, yakından görme fırsatı yakalayan katılımcıların gezisi büyük bir memnuniyetiyle sonuçlandı.

GEZİNİN İLK GÜNÜ ATAYA ZİYARET

Gezinin ilk gününde ülkemizin kurucu yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir, Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. TBMM) ve Cumhuriyet Müzesi (2.TBMM) ziyaret edilmiş ve bu ziyaretler esnasında uzman rehber eşliğinde bilgilendirme çalışması yapıldı.

İKİNCİ GÜNÜNDE İSE ESKİŞEHİR GEZİSİ

İkinci günde ise Eskişehir’de Havacılık Müzesi, Tarihi Odunpazarı Evleri, Lüle Taşı Müzesi, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi, Atlıhan Çarşısı, Saz Ova Bilim Ve Kültür Park ile Eti Su Altı Şehri/ Hayvanat Bahçesi’ne gidildi.

Gerek ilk günde gerekse de ikinci günde ziyaret edilen şehirlerin yöresel yemekleri öğrenciler tarafından beğenildiği ifade edildi.

Öğrencilerden ATA'ya ZiyaretÖğrencilerden ATA'ya ZiyaretÖğrencilerden ATA'ya Ziyaret

Öğrencilerden ATA'ya ZiyaretÖğrencilerden ATA'ya ZiyaretÖğrencilerden ATA'ya Ziyaret