Denizli’de Guru Eğitim Yönetim Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, sınava girecek öğrencileri için nano teknoloji kullanılarak üretilen kumaşlardan bin adet ‘Anti-stres Tişörtü’ imal ettirdi. Özel tişörtleri 10 saatlik ‘Sınav Doping Programına (SDP) katılan öğrencilere ve dershane öğrencilerine armağan edeceklerini belirten Öztürk, “Hayatın bir sınav heyecanıyla geçtiği günümüzde dershaneler, özellikle öğrencilerin yaklaşan sınav stresini hafifletmek için farklı arayışlara ve uygulamalara gidiyor. Bu fikirden yola çıkan bizde tekstilin başkenti Denizli’de öğrencilerimiz için, nano teknoloji ile Aloe Vera karışımıyla üretilen kumaşlardan anti-stres tişörtü imal ettirdik. Bu tişörtler içindeki özel karışımı sayesinde ders çalışan öğrencilerimize sinek böcek gibi hayvanların yaklaşmasını, öğrencilerimizin dikkatinin bu yüzden dağılmasını da engelliyor. Dershanemizde sınavdan önce öğrencilerimize verdiğimiz ve SDP ismiyle bilinen içerisinde motivasyon, nefes terapisi, sınav kaygısı kontrolü ve hızlı test çözme teknikleri gibi birçok dersin işlendiği eğitimlerimizde öğrencilerimize armağan edeceğiz” dedi.

Stres zekânın freni

Öğrencilerin birçoğunun sınav öncesinde teknik olarak yapılması gereken her şeyi yaptığını hatırlatan Psikolojik Danışman Öztürk, “Ama en önemli kısmı olan sınav kaygısı ve sınava psikolojik olarak hazırlık sürecinde herkes farklı çalışmalar yapıyor. Biz biliyoruz ki stres, kaygı, zekânın frenidir. Kaygının olduğu yerde öğrenci, bildiklerini çok rahat şekilde optik üzerine aksettiremeyecektir. Buna dikkatsizlik ve sınavdaki fizyolojik sıkıntılar eşlik edecektir. Çünkü stres her şeyin sebebidir. Bunu ortadan kaldırmak adına zaten zihinsel olarak çalışmalarımız mevcut, öğrencilerimizle yaptığımız çalışmalar mevcut. Buna paralel olarak acaba öğrencimizin sınava girdiğinde kendini daha rahat hissedebilmesi için neler yapabiliriz düşüncesiyle bu proje doğdu. Bin adet özel tişörtü de bunun için hazırlattık”  diye konuştu.

Geçen yılda ürettirmişti

Geçen yılda sınavdan önce stres tişörtü ürettirdiklerini bu yılkı tişörtlere sinek kovucu özellikte eklettiklerine dikkat çeken Öztürk, “Geçtiğimiz yılda imal ettirdiğimiz tişörtün en önemli etkisi stresi azaltıcı ve kan akışını hızlandırıcı özellikte olması. Beyne giden oksijen miktarını artırma özelliği olduğu ve öğrencilerimiz kaygıyı daha minimize ettiği için dikkatle ilgili konsantrasyonla ilgili bir problem yaşamadığını görüyoruz. Ürünün özü Aloe Vera bitkisi. 200’den fazla işlevi olduğu söyleniyor. Yumuşak tutum sağlıyor, kan dolaşımını hızlandırıyor, stres azaltıcı etkisi var, açık yaraların iyileşmesini sağlıyor, ciltteki kuruluğu alıyor, nemlendirici özelliği var. Hatta haşereye karşı koruyucu etkisi sebebiyle yazın sivrisineklere karşı da korur.” Şeklinde konuştu.