Pamukkale Üniversitesi İşletme Kulübü’nün düzenlediği konferanslar arasına bir yenisi daha eklendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen ‘Kariyerine Yön Ver’ adlı konferansta öğrenciler, gelecekte kariyerlerine doğru yön vermek adına her biri sektöründe deneyimli ve başarılı üç isimle bir araya geldi.

Düzenlenen konferansta; Metro İnsan Kaynakları Müdürü Murat Ayaydın, Egon Zehnder Yönetici Ortağı Murat Yeşildere ve Bonte Girişimci Bilal Kök konuk konuşmacı olarak kariyer tecrübelerini öğrenciler ile paylaştılar.

PAÜ İşletme Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yardımlı, yapmış olduğu açılış konuşmasında “Bu yıl on birincisini düzenlediğimiz ‘Kariyer Panayırı’na katılan kendi alanlarında uzman ve birbirlerinden değerli konuklarımızın, verimli bir kariyer planlaması yapmak adına, insan yönetimi üzerine yapacağı sunumlarla bu alanlarda kariyer yapmak isteyen herkese ışık tutmasını dilerim” dedi.

Konferansın ilk konuk konuşmacısı olan Egon Zehnder Yönetici Ortağı Murat Yeşildere, öğrencilere kariyer planlamalarında farkındalık yaratmanın önemine değinerek, merakın, öğretinin, kararlılığın, azmin ve cesaretin başarılı bir kariyer hayatının olmazsa olmazı olduğunu dile getirdi.

Metro İnsan Kaynakları Müdürü Murat Ayaydın ise öğrencilere, zoru başarmanın mükemmeli aramaktan geçtiğini ifade ederek, firmalar gözünden yeni mezunlardan beklentilerin neler olabileceği konularına değindi.

Konferansın son konuşmasını yapan Bonte Girişimci Bilal Kök, girişimci ruhunun, cesaretin, başarısızlığın ve azmin öğrencilerin gelecekte kariyerlerindeki yeri ve önemini vurguladı.

Konferansın sonunda konuk konuşmacılardan Egon Zehnder Yönetici Ortağı Murat Yeşildere’ye teşekkür plaketini İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş, Metro İnsan Kaynakları Müdürü Murat Ayaydın’a teşekkür plaketini İşletme Kulübü Danışmanı Doç Dr. İrfan Ertuğrul, Bonte Girişimci Bilal Kök’e ise teşekkür plaketini İşletme Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yardımlı takdim etti. Ayrıca, konferansa katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası verildi.