Denizli Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Naciye Kapukıran, Denizli Ticaret Borsası İlköğretim Okulu öğrencilerini, belediyenin geri dönüşüm atıklarını toplayan Kartlısan Geri Dönüşüm Tesisleri’ni gezdirerek miniklere çevre eğitimi verdi.
   Öğretmenleriyle tesislere gelen minik öğrenciler, evlerinde, okullarında ve çevrelerindeki atıkların nasıl geri dönüştürüldüğünü uygulamalı olarak görme fırsatı buldu. Birçok minik çocuk, belki de hayatında hiç görmediği iş makinelerini burada görüp ne işe yaradığını öğrendi. Minik öğrenciler, atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelirle, ihtiyaç sahibi çocuklara burs verildiğini öğrenince çok sevindi. Bunun üzerine hep bir ağızdan geri dönüşümlü atıkları ayrı toplayacaklarına söz verdiler. Yaklaşık 1 saat süren gezinin ardından çocuklar yeni bilgiler öğrenmenin heyecanını yaşadı.
    Denizli Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Naciye Kapukıran, 75 ilköğretim okulu ve anaokulu sınıflarında yeni bir uygulama başlattıklarını, uygulamayla katı atık ve ambalaj atıkları konularında uygulamalı eğitim verildiğini belirterek, ‘Eğitim çalışmaları kapsamında çocuklarımıza yerinde, uygulamalı olarak ambalaj atıkları toplama ve ayırma tesislerine getirdik. Belediye olarak amacımız Denizli’mize daha sağlıklı ve daha temiz bir çevre sunmaktır. Bunun için katı atık ve ambalaj atıkları konusunda çocuklarımızı bilinçlendirmek, eğitim vermek ve çocuklarımız sayesinde de evlerimizdeki atıkların daha fazla ayrışımını sağlamayı hedefliyoruz. Tüm Denizli halkından bu konuda bizlere destek olmasını istiyoruz’ dedi.
   Bu arada, diğer okullardaki öğrencilerinde eğitim yılı sonuna kadar tesisi gezmesini sağlanacak.