Açıklamasının devamında ise şunları aktardı; “Kur’an-ı Kerim ahlakından mahrum bir nesilden ailesine ve milletine hayır gelmez.
Bütün veliler çocuklarının kendilerine yakışır bir evlat olmasını beklerler. Onun için velilerin Kur’an-ı Kerim ve Siyer dersini seçerek çocuklarını yönlendirmelerini bekliyoruz. Bu çocukların hem geleceği için hem de dini noktada daha iyi yetişebilmesi için çok önemlidir ve bu onlar için bir temel olacaktır.

ÖĞRENCİ VELİLERİ NE YAPMALARI GEREKTİĞİNİ MUTLAKA ÖĞRENSİN
Kesin kayıt yapılırken verilen matbu formda seçmeli derslerle ilgili bu alanların mutlaka doldurulması gerekiyor.
Veliler de hakkını hukukunu bilmeli, seçmeli dersler konusunda okul idarelerine başvurusunu yapmalıdırlar. Bir sorunla karşılaştıklarında öğrenci velileri il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuru yapmalıdırlar.

KUR’AN VE SİYER DERSLERİ KONUSUNDA DUYARLI OLUN
Nüfusunun %99’u Müslüman bir ülkede Kur’ân-ı Kerim ve Siyer derslerini bütün öğrencilerimizin almasını sağlamak amacıyla konuya duyarlı tüm sivil toplum kuruluşlarımızın ortak bir kampanya yürütmelidirler, Allah’ın Kitabı ve Kutlu Peygamberinin örnek ahlâkı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğini ve geleceğimizi tehlikeye sokacağı bilinmelidir. Bütün halkımızı bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz.

ÖNEMLİ UYARI:
Okula giden veliler, okul idarelerinin kendilerine bu hatırlatmaları kasıtlı olarak yapmadıklarını ve dilekçe verilerek seçimi yapılan Kur’an ve siyer derslerinden evlatlarını mahrum bırakmak istediklerini bizlere aktarıyorlar. Bazı okul idarelerinin de Milli Eğitim Bakanlığının genelgesindeki seçmeli ders dilekçesini kullanmayıp Kur’an ve Siyer(Peygamberimizin Hayatı) derslerini seçtirmedikleri bilgisi ulaşmıştır. Bizler eğitimle ilgilenen bir sivil toplum kuruluşu olarak buradan okul müdürlerine sesleniyoruz ‘Velileri ve öğrencilerimizi bu Kur’an ve Siyer (Peygamberimizin Hayatı) hakkında bilgilendirin’ diye çağrıda bulunuyoruz.