ODTÜ Geliştirme Vakfı Denizli Özel Okulları Amfisinde gerçekleştirilen tören  Okul Müdürü Kenan Ömeroğlu'nun konuşmasıyla başladı. Kenan Ömeroğlu konuşmasında, " Yurdumuzun çağdaş ve aydınlık yarınları için, demokratik, laik, çağdaş düşünceye sahip bireyleri yetiştirmek üzere, çağdaş, laik,  demokratik, yurt çıkarlarını, kendi çıkarlarının önüne koyan eğitim kadrosu ile 2014- 2015 Eğitim-Öğretim yılına hazırız. ODTÜ felsefesi içinde, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, siz değerli öğrencilerimize, yetkin eğitim kadromuzla en iyi eğitim ve öğretim hizmetini sunmaya çalışacağız. Bu sene lisemizle beraber hedeflerimizi de büyütüyoruz" dedi.
Konuşmasının sonunda  Kenanoğlu, " “Her yıl okul olarak eğitim ve öğretimde farklılıklar sergiliyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini sürekli yenilemeleri ve çok iyi yetişmeleri için çeşitli etkinlikler ve programlar düzenliyoruz” dedi.  ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Okulları 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında görev alacak tüm öğretmen kadrosunu sahneye çağıran Okul Müdürü Kenanoğlu, tüm öğretmenlerden söz alarak, yeni dönemde başarılı olacaklarının teminatını verdi.
Konuşmaların ardından ilkokul öğrencilerinden oluşan koro müzik ziyafeti verdi. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Okulları ortaokul öğrencilerinin oluşturduğu dans grubunun etkileyici gösterisi ile coşkulu bir şekilde eğitim-öğretim yılını açtı.