Denizli’de İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, eğitim ve öğretime verdiği desteklerinden dolayı Kar-Demir Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Karalp’e teşekkür plaketi verdi. Hayırsever iş adamının Denizli’de 24 derslik Nevzat Karaalp Anadolu Lisesi’ni yaptırdığını, yine şu anda da kendi okulunun içine yapılmakta olan kapalı spor salonuna destek verdiğini ifade eden Gürlesin, “Hayırsever işadamımız demir çelik, hadde ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Türkiye’de ilk demir çelik ihracatını yapan kişi olarak Denizlili olarak başarılı çalışmaları ile hayırseverimiz bizimde gurur kaynağımız. Kazandığını, Denizli’nin eğitim ve öğretimi için harcamaktan da çekinmeyen işadamımıza meclisimiz adına plaket ile teşekkür etmek istedik” dedi.
Bin kişiye istihdam sağlıyoruz
İl genel meclisi üyelerine iş hayatına lokum ve şeker imalatı ile başladığını ve daha sonra demircilik ve hattane ile devam ettiğini anlatan Karalp, “Baba mesleğim olan şeker, lokum, helva imalatı ile ilk ticaret hayatına atıldım. Askerlik görevinin ardından demir çelik sektörüne girdim. Küçük bir dükkân kiraladım. Ancak o dönem elektrik sıkıntısı vardı. Gündüz saatlerinde elektrik enerjisi verilemiyordu. Tüm zorluklara rağmen 1,5 ton demir imalatı yaparak ilk üretimimi gerçekleştirdim. İzmir’den hammaddeyi alıyor 35-40 tonluk yük ile Denizli’ye geliyorduk. Fakat 1996 yılında karayolları taşıma kanunu değişince Denizli’de demiryollarımız da çok sağlıklı olmadığından nakliye işi çok maliyetli olmaya başladı ve fabrikayı denize yakın olması nedeniyle İzmir’e taşımak zorunda kaldık. 65 bin metre kare sahada 36 bin kapalı alanı ile bin kişiye iş istihdam sağlıyorum. Genel merkezi Denizli’de olan şirketimin, hem Denizli hem de İzmir’de üretim tesisleri bulunuyor.” Dedi.
240 milyon dolar ihracat
Denizli’de kurumlar vergisi ve en çok ihracat yapan firmalar arasında yıllardır ilk üç arasında yer aldığını anlatan Karaalp, ihracatta ülke genelinde 51. Ege Bölgesi’nde 3. sırada yer aldığını belirtti. Yılda 240 milyon dolar ihracat yaptıklarını vurgulayan Karalp, “7-8 çalışanımızla girdiğimiz sektörde bin kişiye iş veriyorum. Yıllık ihracat ciromuz yaklaşık 240 milyon dolardır. Yeni bir yatırım için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 5 yıldır onay beklemekteyiz. Şayet bu birleştirme işi de gerçekleşir ise 2 bin 500 kişiye yeni iş imkânı sağlayacağımız gibi yıllık ihracatımız da 750-800 milyon dolara ulaşacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, hayırsever Nevzat Karalp’e teşekkür plaketi verdi.