Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda 2 gün süren programa Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ile çok sayıda protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Anma etkinlikleri kapsamında, Nalan Kaynak Anadolu Lisesi öğrencileri Sabır Taşı adlı tiyatro oyununu sahneledi. Yaklaşık 2 saat süren oyunla, Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in çile dolu hayatı sahneye uyarlanarak izleyicilere aktarıldı. Etkinliklerin 2. günüde ise Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları Necip Fazıl’ı Anma ve Şiir dinletisiyle programda yer aldı. Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu öğrencileri de açtıkları sergiyle etkinliklere katıldı. İlköğretim okulu öğrencileri, Üstat Kısakürek’in eserlerinin yer aldığı bir de şiir dinletisi programı sundu.
Etkinliklerin son bölümünde ise Nalan Kaynak Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan tiyatro topluluğu, Yunus Emre adlı oyunu sahneledi.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, program sonunda tüm öğrenci ve öğretmenlere çiçek sundu. Başkan Yardımcısı Çınar, Necip Fazıl gibi değerlerin anılarak gelecek nesiller tarından bilinmesinin önenme işaret etti.
NECİP FAZIL KISAKÜREK-
Ünlü Şair Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1905’de dünyaya geldi. Şairliğe ilk adımını 12 yaşında iken, annesinin arzusuyla başladı ve ilk şiirleri Yeni Mecmua'da yayımlandı. Milli Mecmua ve Yeni Hayat dergilerinde çıkan şiirleriyle kendinden söz ettirdikten sonra, Paris dönüşü yayımladığı Örümcek Ağı ve Kaldırımlar adlı şiir kitapları onu çok genç yaşta çağdaşı şairlerin en önüne çıkararak edebiyat çevrelerinde büyük bir hayranlık ve heyecan uyandırdı.
Çok sayıda şiir, roman ve edebiyat eserleri sunan ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek - 25 Mayıs 1983’de hayata gözlerini yumdu.