HABERDENİZLİ.COM

Nalan Kaynak Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmen ve velileri “Zeytin Dalı” harekatına katılan Mehmetçiğe moral desteği olması adına bir kampanya düzenledi. Mehmetçik için kuruyemiş paketleri hazırlattıran Okul yönetimi, 150 gr lık 1250 paket kuruyemiş paketini Hatay-Reyhanlı’nın Oğulpınar Sınır Karakolu’na gönderildi. 

Kahraman askerler için bir de mektup kaleme alan öğrenciler, kutuların içine bu mektupları da yerleştirdi.  Askerlerin moral ve motivasyonuna katkı sağlamak için düzenlenen  kampanyaya tüm öğrenci ve velileri destek oldu. 

Askere gönderilen mektup şu şekilde; 

    Mete Han’ın sureti, Ertuğrul’un kanı, Fatih’in ideali , Yavuz’un mazluma bakışı, Kanuni’nin hışmı, Atatürk’ün tecellisi, bileği bükülmez, Ey Türk’ün şanlı askeri,  
    Senin kanın kanım, canın canımdır. Sen ki göklerdeki meleklerin bile hayranlığını kazanmış, Allah davasının kutlu Mehmet’isin. Bu milletin geleceği, Sakarya’nın sırtındaki ağır yük gibi senin omuzlarında yükselecektir. Yüreklerimiz birdir.
    Bir milletin sahip olduğu en değerli unsur vatanıdır. Ülkenin bağımsızlığının sembolü olan bayrağın dalgalanması, bir milletin varlığını göstermesi açısından çok önemlidir. Aynı geçmiş ve geleceğe bakan bu millet için vatan ortak paydadır ve her insan bu ortak paydada buluşmalıdır. Atalarımız da bu hususta canlarını ortaya koymuş, mücadelenin nasıl olması gerektiğini herkese göstermiştir. Bu sebeple atalarımıza her zaman minnet duyuyoruz ve bize emanet edilen, her karış toprağı onların kanıyla yoğrulmuş, bu kutsal toprakları en iyi biçimde korumamız gerektiğini biliyoruz. 
    Ulu Önder Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Yurt toprağı! Sana her şey feda olsun Kutlu olan sensin  Hepimiz senin için fedaiyiz  Fakat sen Türk milletini ebedî hayatta yaşatmak için feyizli kalacaksın  Türk toprağı! Sen, seni seven Türk milletinin mezarı değilsin  Türk milleti için yaratıcılığını göster  Türkiye halkı, mütevazı millî hudutları içinde bütün medenî insanlar gibi tam manâ ve şümulüyle yaşayacaktır ”
     Tarihi  zaferlerle dolu olan,  Çanakkale’de tarihin kaydettiği o  büyük kahramanlığı gösteren Türk milletinin  temsilcisi olan sizler, bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast eden düşmana karşı destan yazıyorsunuz. Bu destan dünyanın daha önceden şahitlik ettiği destanlardan sadece biridir. Dünyanın en büyük zaferleri, Türk ordusunun eseridir. Biliyoruz bunu.
     Bütün milletin göğsünü gururla kabartan kahraman Türk askeri!
     Ülkenin vahim durumlarında milletin umut ışığı olan sizlerin, vatanımızı iç ve dış tehlikelere karşı gözünüzü  kırpmadan savunacağınıza inancımız tamdır. Elde edeceğiniz galibiyetler  sayesinde zulüm görmüş  milletlerin umudu olmaktasınız. Bunu da herkes biliyor.
     Canınızı ortaya koyarak topraklarımızdan terör örgütünün kökünü kazımak için gösterdiğiniz mücadele çok yücedir. Yüzyıllardan beri, Türk milletinin üzerine oynanan her türlü kahpe oyunu bozmayı başarmış bir milletin, bugün de sayende bu oyunu bozacağına kaniyim. Milletimiz yediden yetmişe sizlerle birliktedir. Gözünüz arkada kalmasın, gönlünüz buruk olmasın.
     Bizler bu kutsal mücadelede tüm kalbimizle, dualarımızla yanınızdayız. Bizden yana her şey helal olsun, siz de hakkınızı helal edin.
     Allah'a emanet olun.

DENİZLİ NALAN KAYNAK ANADOLU LİSESİ