Muğla’daki Özel Piri Reis İlköğretim Okulu tarafından bilim şenliği düzenlendi. İlköğretim 1. sınıftan itibaren 120 öğrencinin görevli olduğu şenlikte 150’yi aşkın proje görücüye çıktı. Üç gün boyunca açık kalacak sergiye, Muğla halkı büyük ilgi gösteriyor.
Fidan satış noktasında düzenlenen serginin açılışı, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve AK Parti Muğla Belediye Meclis Üyesi Hamza Akercan tarafından yapıldı. Harmandar, yaptığı konuşmada Özel Piri Reis’in Muğla’da açılmasından sonra bilim şenliklerinin arttığı belirterek, “Bir ülkede bilim ilerliyorsa ülkenin önü açılıyor demektir, çünkü bilimin olmadığı yerde gelişme olmaz. Bilimi ise insanlar yapacaktır. Bilim insanlarını yetiştirmek de eğitim kurumlarının görevidir. Geleceğimizin varlık güvencesi olan öğrencilerimizi, ilköğretim çağından itibaren bilime alıştırmamız gerekiyor. Bilim yapmanın, zor ve sıkıntılı olmaması gerekir. Bilimi, zevkli çalışmalarla öğrencilerimizi sevdirmememiz gerekiyor.” dedi.
Okul Müdürü Nuri İleri ise birçok insan hayal kurmasına rağmen çok azının hayalini gerçekleştirmek için çaba gösterdiğinin altını çizerek, “Geleceğe yön veren insanlar sadece hayaller kuranlar değil, hayallerini bilimin rehberliğinde gerçekleştirenler olmuşlardır. Edison’un icat ettiği ampul sadece bulunduğu mekânı değil, yaşadığı çağı aydınlatmıştır. Hattâ çağını da aşmış, çağının ötesini, geleceği aydınlatmıştır. Bilim şenlikleriyle amacımız, ders kitaplarının satırları arasında sıkışıp kalmış fizik, kimya veya matematiğe ait teoremleri veya aksiyomları o satırların arasından kurtarmaktır.” diye konuştu.