Anemon Otel'de yapılan yarışmaya Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Nas, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Buldan MYO Müdürü Doç. Dr. Ercan Haytoğlu, moda tasarım öğrencileri tarafından yalnız Buldan bezi kullanılarak "Buldan'da Bahar" konseptli bir yarışma düzenlediklerini belirtti. Yarışmaya katılan 50 tasarımdan 10'unun yarışmaya layık görüldüğünü ifade eden Haytoğlu, muhteşem bir defile ile bu tasarımların sergileneceğini söyledi. Doç. Dr. Haytoğlu, bu defilenin Buldan bezi üzerine Denizli'de yapılan ilk defile olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Abdülkadir Demir ise, Buldan'ın mimarisi, gölleri, şelaleri, Tripolis antik kenti, Buldan bezi ve el dokuması ile ön plana çıkan bir ilçe olduğunu söyledi. Buldan bezi ve el dokumasını ustaların yüzyıllardır yaptığını belirten Vali Demir, "Bu memleketin insanı gece gündüz üretmeyi düşünüyor. Ama gördük ki bu kent üniversitesiyle birlikte, buradaki gençlerin üretim ve pazarlama safhasında günün koşullarına göre hareket etmesiyle çok daha iyi yerlere gelecektir. Bu organizasyonda emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin tasarımları mankenler tarafından sergilenirken, jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda birinciliği Buse Tozkan, ikinciliği Sinan Örs, üçüncülüğü Melek Çavuşoğlu, jüri özel ödülünü ise Rabia Erkaya kazandı.

Protokol tarafından ilk üç arasına girmeyi başaran öğrencilere çeşitli para ödülleri verildi. Ayrıca jüri üyelerine ve sponsor firma temsilcilerine teşekkür plaketleri takdim edildi.