Cumartesi ve Pazar olmak üzere iki aşamada yapılan Matematik Olimpiyatları ve Bursluluk Sınavlarına katılımın yüksek olduğunu dile getiren Mavi Bilgi Koleji Okul Müdürü Nail Suna, “4. 5. 6. 7. ve 8. Sınıflara yönelik yaptığımız ödüllü matematik olimpiyatları ve bursluluk sınavımızı 2 günde gerçekleştirdik. Sınavlarımıza yaklaşık 1000 öğrenci katıldı. Denizli merkez olmak üzere ilçeler ve köylerdeki okullardan katılım sağlayan öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizden 4. ve 5. Sınıfları cumartesi günü, 6. 7. 8. sınıfları Pazar günü anne ve babalarıyla birlikte bilgilendirmek için misafir ediyoruz.” dedi. 

OLİMPİYAT VE BURSLULUK SINAVI HER MART AYINDA YAPILACAK

denizli mavi bilgi kolejleri matematik olimpiyatları ve bursluluk sınavı5

Mavi Bilgi Koleji olarak her yılın Mart ayının üçüncü haftasında gerçekleştirdikleri sınavlarla matematik olimpiyat sınıfı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Suna, “Matematik yarışmalarıyla öğrencilerimizi yetiştirmek amacıyla her yıl geleneksel olarak Matematik Olimpiyatı ve Bursluluk Sınavları yapıyoruz. Daha sonra matematik seven öğrencilerimize matematik olimpiyatları derslerinde kendini geliştirmiş öğretmenlerimiz tarafından  ücretsiz 30 saatlik bir matematik dersi alma fırsatını öğrencilerimize sunacağız.  Eğer bizim okulumuzla beraber olmaya devam ederlerse özel matematik sınıfları oluşturarak öğrencilerimizi akademik sınavlara sayısal öğretmenlerimizle birlikte en iyi şekilde hazırlayacağız.” dedi.

İNGİLİZCE ALANINDA SEMİNER DÜZENLENECEK

denizli mavi bilgi kolejleri matematik olimpiyatları ve bursluluk sınavı4
1 Nisan’dan itibaren öğrenci velilerine; Uluslararası Exprees Education İngilizce yayın uzmanlarının bilgilendirme semineri vereceklerini belirten Mavi Bilgi Koleji Okul Müdürü Nail Suna, “Bu eğitimde Uluslararası Exprees Education yayın kuruluşu bize detaylı bilgileri sunacak. Okulumuz bünyesindeki İngilizce öğretmenlerimizi de yurt dışına özel eğitime göndereceğiz. Buradaki amacımız öğrencilerimizin İngilizceyi öğrenirken aktif konuşmasını sağlamaktır ve İngilizce alanında yarışmalar düzenlemektir.” dedi.

denizli mavi bilgi kolejleri matematik olimpiyatları ve bursluluk sınavı2
Matematik Olimpiyatları ve Bursluluk sınavında  4. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda her alanda dereceye giren öğrencileri aşamalı olarak yüzde 100 %75, %50, %25 gibi bursluluk imkanıyla ödüllendireceklerini açıkladı. 

denizli mavi bilgi kolejleri matematik olimpiyatları ve bursluluk sınavı-1denizli mavi bilgi kolejleri matematik olimpiyatları ve bursluluk sınavı