LYS'de Denizli Özel Servergazi Lisesi Öğrencisi Gülşah Onur, Y-MF-1 puan türünde Türkiye ikincisi oldu. Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, Denizli Körfez Dershaneleri Genel Müdürü İdris Albayrak ve Servergazi Ufuk Lisesi Müdürü Kadir Çelik, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısında, okul ve dershanelerinin elde ettiği başarıyla ilgili bilgi verdi.

Müdür Yalçın, Denizli’yi Türkiye çapında bir güzellik vesilesiyle duyurmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Yalçın, “Servergazi Eğitim Kurumları, eğitimde zirvede olma yolundaki kararlı yürüyüşünü özenle sürdürmeye devam ediyor. Aldığımız her başarı, aslında bize şunu söylüyor: ‘Siz bu ülkenin evlatlarına doğru ortamlar ve doğru hedefler gösterdiğiniz takdirde onlar da bunu en iyi şekilde değerlendirecek ve sizlerin bu emeklerinizi boşa çıkarmayacaklardır.’ Servergazi Eğitim Kurumları olarak verdiğimiz emeklerin tatlı sonuçlarını her geçen gün yeni bir başarıyla, yeni bir güzellikle görüyoruz ve bu da bizim şevkimizi arttırıyor.” dedi. Yalçın, yıl içinde 12 öğrencilerinin TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nda birinci aşama sınavlarını geçtiğini, ardından 2011 üniversite sınav sonuçlarına göre dört dalda birden ÖSYM tarafından Türkiye’nin en başarılı okulu ilan edildiklerini belirtti.

LYS'de öğrencilerinin başarılarını devam ettirdiğini belirten Yalçın, “Öğrencimiz Gülşah Onur Y-MF 1 puan türünde Türkiye ikincisi olarak göğsümüzü kabarttı. Yine öğrencilerimizden Ali Rıza Türk Y-Dil 3 puan türünde Türkiye altıncısı olarak, bu yıl ilk 10'a girebilen ikinci öğrencimiz olmuştur. Bu başarı sadece iki öğrencimizle sınırlı kalmamış, Fahretin Külçeler 40., Hüseyin Cem Çırak 70., Ayşe Güzel 83., Neslihan Dursun 96., Yunus Yıldız 142., Ömer Osman Dağ 227., Ahmet Can Bilgin 354., Handenur İlgün 415., Barış Ekinci 568., İrem Canan 674., Gevher Nesibe 782. olmuştur.” diye konuştu.

Genel Müdür Albayrak da başarının gece gündüz çalışılarak elde edildiğini vurgulayarak, emeği olan öğrenci, öğretmen ve velileri tebrik etti.