HABERDENİZLİ.COM

Öselmiş; Lütfi Ege Anadolu Lisesi Okul Müdürünün öğretmenlere mobbing uyguladığı yönünde bilgiler üyelerimiz ve okulda görev yapan öğretmenler tarafından sendikamıza iletilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimin, eğitim sistemimizde niteliğin; Öğretmene saygının, hakettiği değerin verilmesi noktasında ümit verici gelişmeler ve açıklamalar yapılırken, eğitimi ve eğitimciyi önemseyen vizyon stratejiler ortaya koyulurken; bir okul müdürünün kendisi gibi düşünmeyeni örselediği, öğretmeni öğrenci ve veli önünde rencide edecek tutum ve davranışlar sergilediği, yıpratmaya ve yıldırmaya yönelik uygulamalar ortaya koyduğu, ideolojik bir ruh hali içerisinde kendi fikriyatında olmayanlara karşı saldırgan davranışlarda bulunduğu görülmektedir.

Yine okul müdürünün önceden beri süregelen okuldaki siyaseti ve siyasi söylemleri, öğretmenlerin olduğu ortamda ‘Bu hükümet milliyetçileri sevmez’ şeklinde konuşmaları; okulda siyasi kutuplaşmaya ve ayrışmaya neden olacak olumsuz tutum ve davranışları çalışma barışını bozmuş, sonucunda eğitim ortamı da bazı öğretmenler için çekilmez bir hal almıştır. Okul müdürünün öğretmenlere, veli ve öğrencilerin bulunduğu ortamlarda bağırıp çağırması, onları küçük düşürecek sözler sarfetmesi, onları kendi öğrencileri önünde değersizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya yönelik yakışıksız bir tutum içerisine girmesi, müdürün nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu da açıkça göstermektedir. Fikri farklılıkları zenginlik olarak göremeyen; militarist yaklaşımlar ile kendi düşüncesinde olmayanı veya kendi sendikasına mensup olmayan öğretmenlere karşı yapılan bu çağdışı uygulamaları anlamakta zorlanmakta, bu pervasızca davranışları sergileyecek cesareti ve güveni de kimden aldığını merak etmekteyiz.

Cumhurbaşkanımız tarafından eğitimde yeni vizyonlar belirlenip, yeni hedef ve stratejiler ortaya konulurken; hala eski Türkiye’nin militarist düşüncesinden kurtulamamış, fikri yoksunluk içerisinde olan bu gibi idareciler Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Denizli eğitimine yakışmamaktadır. 2023 vizyon hedeflerine doğru ilerlerken şehrin tanınmış okullarında yaşanan bu olumsuz hadise kötü örnek teşkil etmekte, idealizm yerine ideolojiyi benimseyen bu gibi idareciler eğitimde yeni hedeflerin önündeki en büyük engel olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Öselmiş; bizler hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, kimsenin inancından ve düşüncesinden dolayı horlanmamasına,  eğitimde ideolojik yaklaşımlara, militarist tutum ve davranışlara,  hala 28 Şubat özlemi çekenlerin bu özleminin filizlenmesine asla müsaade etmeyeceğiz.