HABERDENİZLİ.COM

Lütfi Ege Anadolu Lisesi  5 yıllık gelişim hedeflerine ulaşmak, AB Proje Ağını güçlendirmek ve öğrencilerine geleceğin dili olan robotik kodlama becerileri kazandırmak için geliştirdikleri Code The Future (Geleceği Kodla) isimli Erasmus+ Stratejik okul ortaklığı projesinin 3. hareketliliğini okuldan 5 Öğrenci ve  2 öğretmeninin katılımıyla Romanya’nın Pitra Neamt  şehrine yaptı.

Proje ortakları olarak İtalya, Hırvatistan ve Türkiye/Denizli’den Nezihe Derya Baltalı BİLSEM’in dahil olduğu projenin 3. Ulusötesi hareketliliği Romanya/ Pitra Neamt’ daki COLEGIUL NATIONAL CALISTRAT HOGAS isimli ortak okullarının ev sahipliğinde gerçekleşti

Lütfi Ege Anadolu Lisesi Koordinatörlüğündeki AB projesinin 3.ulus ötesi ana faaliyetinin teması MIT App inventor da mobil uygulamalar hazırlama ve öğrenciler tarafından geliştirilen  Scratch projelerinin sunumu olarak belirlendi. Tüm  proje ortağı okullardan gelen öğrenciler karışık okul takımları oluşturarak Scratch platformunda bilgisayar oyunları tasarladı ve sundular. Hareketliliğinin ikinci bölümünde öğrenciler MIT App inventor platformunu kullanarak mobil uygulamalar geliştirdiler ve hazırlanan bu uygulamaların verimli kullanılabilirliğini değerlendirdiler.

Proje ortağı okullar-Lütfi Ege Anadolu Lisesi/ Türkiye, Italya/  ltt Malafarina, Hırvatistan/ Tehnicka skola Nikole Tesle, Romanya/ the Colegiul National Calistrat Hogas of Piatra-Neamt ve Denizli NDB BİLSEM-  Romanya’nın ikinci büyük şehri olan Yaş şehrinde bulunan Al. I Cuza  Üniversitesi Bilişim Teknolojileri bölümünü ziyaret ederek robotik kodlama, güncel bilgisayar yazılımları ile ilgili üniversite çapında yürütülen akademik ve tasarımsal çalışmalar ile ilgili bilgi edindiler.

Ortak okul öğrenci ve öğretmenleri ev sahibi okulun önderliğinde Romanya tarihi, gelenekleri ve kültürünü daha yakından tanıyabilmek için çeşitli bölgelere ziyaretler düzenlemişler, dans, müzik ve sanatsal faaliyetler ile kültürel paylaşımlarını arttırmışlardır. Projenin bundan sonraki 2 hareketliliği Bulgaristan ve Türkiye'de ortak okulların öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecektir.