Sema GÜVEN / haberdenizli.com

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda gerçekleşen basın toplantısına Denizli'ye madalyalar getiren genç aşçı Lütfi Selçuk, Silen Hizmet Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Kurumuş ve basın mensupları katıldı.

Sema Abdurrahman Karamanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde son sınıfta okuyan Lütfi Selçuk’un uluslararası yemek yarışmalarına katılacağını öğrendikten sonra kendisine maddi manevi yardımcı olmak istediklerini belirten Silen Hizmet Grup Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Kurumuş, “Genç aşçımıza hemen destek olmamız gerektiğini düşünerek kendisine ulaştık. Böyle önem arz eden yarışmaların olduğundan ne yazık ki Denizli’de bir çok insanın haberi olmuyor. Biz bu duyarlılığın her bireye ulaşacağını, Denizli’nin tanıtımına katkısı olacağını düşünerek böyle bir yapıya angaje olduk. Genç aşçımız Lütfi Selçuk, 22-25 Şubatta Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından TÜYAP Kongre ve Fuar merkezinde düzenlenen 16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne katıldı. Genç aşçımız Dünya aşçılar birliği işbirliği ile gerçekleşen Türk ve dünya şeflerinin, madalya alabilmek için  70’in üzerinde  kategoride kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Denizl’yi temsil etti. Arkadaşımız  lise kategorisinde 3 etapta yarıştı.” dedi.

denizlili genç aşçı lütfi selçuk dünya birincisi

Genç aşçı Selçuk’un Restaurant tatlı tabağında 97 puanla birincilikle altın madalya, balık etabında 89 puanla dünya ikincilikle gümüş madalya ve taze makarna etabında 84 puanla üçüncülükle bronz madalya kazandığını belirten Kurumuş, “Böyle üretici taze beyinlere ihtiyacımız var. Lütfi kardeşimiz de bu desteği boşa çıkarmayarak Denizli’ye ödüllerle dönerek bizi onure etti, gururlandırdı. Bu konuda bizler gibi iş adamlarımıza büyük görevler düşmekte. Her alanda kendilerini ifade etmek isteyen ve üretime katkıda bulunma arzusundaki gençlerimize  yardımcı olmalıyız. Gençlerimiz her türlü yeniliğe açıklar. Onları sanal alemden uzaklaştırarak ülkemiz ekonomisine, kendi geleceklerine yön vermeye teşvik etmeliyiz çünkü gençler bizim geleceğimiz. 81 milyon nüfusumuzun 13.5 milyonu 15- 24 yaş arası gençlerden oluşmakta. Ülkemizin filizlerini kırmadan daha verimli hale getirip hem  ülke mutluluğumuzu hem de dünya rekabet gücümüzü artıralım.” dedi.

denizlili genç aşçı lütfi selçuk dünya birincisi1

Katıldığı lise kategorisinin her birinde 1000 genç aşçıyla yarıştığını belirten Lise son sınıfta okuyan  Lütfi Selçuk, “Yarışmalarımız sürekli oluyor yıl içinde de yaklaşık 10 defa büyük yarışma düzenleniyor. Fakat olimpiyat ve şampiyona dediğimiz Mutfak Günleri her yıl Şubat ayında gerçekleşiyor. Bu yarışmalar Türkiye’nin yanında 42 ülkenin katılımıyla gerçekleşiyor. Bu yarışmalar büyük fedakarlık isteyen çalışmalar. Mutfak Günleri’nde 42 ülkeden 7000 katılımcı ve yarışmacıyla kıyasıya yarıştık. Bana bu yolda destek olan Silen Hizmet Grup’a teşekkür ederim.” dedi.