Denizli'de lise öğrencilerini hayatlarının dönüm noklatalarından biri olan üniversitesi sınavlarına hazır hale getirmek için Denizli Büyükşehir Belediyesinin 9 sene önce başlattığı “Eğitim için El Ele Projesi” dahilinde yer alan gönüllü öğretmen ve öğrenciler motivasyon gecesinde buluştu.

2008-2009 eğitim öğretim döneminde Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin start verdiği 'Eğitim İçin El Ele Projesi’ne bu yıl katılan öğrenciler ve gönüllü eğitmenler, North Point Otel’de düzenlenen motivasyon gecesinde bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, yaptığı konuşmada, “Böyle güzel bir projede görev aldığınız için sizleri tebrik ediyorum. Sizlere baktığımda, ‘İyi ki bu projede görev almışız’ dediğinizi görüyorum” dedi.

“İnsanı mutlu eden şeyler”

Zamanın hızlıca akıp gittiğini dile getiren Değirmenci, “Geriye yönelik baktığınızda herkesten ayırt edici bir şeyler yaptığınız zaman mutlu oluyorsunuz. Bir başkası için emek ve zaman ayırdığınızda, tecrübelerinizi onlara aktardığınızda kendinizi mutlu hissediyorsunuz. Eğitim için El Ele Projesi de hayata başladığınızda sizlerde tatlı bir anı oluşturacak. Burada yeni dostlar ediniyor farklı bir deneyim yaşıyorsunuz. Şundan çok eminim ki hayatınızın ileriki safhalarında ders verdiğiniz öğrencilerle karşılaşacaksınız; ‘Sizden ders almıştık, eğitim için el ele vermiştik’ diyecekler. İnsanı mutlu eden şeyler bunlar” dedi.

“Biz buna gönüllülük diyoruz”

Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Emeğinizden, işinizden ve zamanınızdan toplum için vakit ayırabilmek; biz buna gönüllülük diyoruz. Bu güzel duygular, sizden bu hizmeti alan arkadaşlara da sirayet edecek. Onlar da bir başkası için toplum için zamanlarını, bilgilerini ve tecrübelerini aktaracaklar. Sizlere çok teşekkür ediyorum.”