Haberdenizli.com

Okuldan yapılan yazılı açıklamada, 2-3 Kasım'da Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen FATİH Eğitim Teknolojileri Zirvesi'ne fizik öğretmeni Atike Buket Serdaroğlu önderliğinde hazırlanan “TeachBot: Akıllı Eğitim Robotu" ile katılım gösterildiği belirtildi. 

Proje ekibi başkanı Tolga Ünlü'nün, zirvenin robotik kodlama panelinde katılımcılara akademik bildiri olarak sunduğu proje, dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. 

Denizli'deki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin projesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Netmarble oyun firmasınca düzenlenen Bambu Hızlandırma Programı dalında yapılan değerlendirmede, ikinci oldu. Öğrencilerin başarılı projesi ayrıca okullarına Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı-1'in Yenilikçi Fikirler kategorisinde okullarına 17 bin lira hibe kazandırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen proje danışmanı fizik öğretmeni Buket Serdaroğlu, ekip başkanlığını yürüten öğrencisi Tolga Ünlü'nün, inovatif projeler konusunda çok başarılı olduğunu ifade etti. 

Tolga Ünlü de Türkiye'nin kalkınması için son teknolojiyi takip edip dünyaya ihraç edebilecekleri ürünler geliştirmeleri gerektiğini belirterek, ileride daha büyük projeler geliştirmek istediğini kaydetti.