Kur’an kurslarını daha eğlenceli hale getirerek öğrenme katsayısını artırmayı hedefleyen Pamukkale İlçe Müftülüğü, kursları izcilik eğitimi ile harmanladı. Kız öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği kursların ilk ayağı Konyalıoğlu Cami’de gerçekleşti. 
Yaz Kur’an kursları, izcilik dersleri ile daha keyifli hale geldi. Asil Gençlik Spor ve İzcilik Grubu ve Pamukkale İlçe Müftülüğü’nün ortak protokolü ile pilot cami olarak seçilen Konyalıoğlu Cami’de yaklaşık 170 öğrenci, bir yandan dini eğitimlerini alırken diğer yandan da uzmanlardan aldıkları izcilik eğitimi ile hayata hazırlanıyor. Gelecek nesilleri okulların yanında camilerde de en iyi şekilde eğiterek öğreterek, hayata hazırlamak gerektiğini belirten Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı ve Konyalıoğlu Cami İmamı Ali Sürücüoğlu, “Yaz kurslarımızı eğlenceli bir hale getirerek çocuklarımızın öğrenmelerini kolaylaştırıyoruz. Aldıkları Kur’an ve din eğitiminin yanı sıra çocuklarımıza izcilik eğitimi de veriyoruz. Böylelikle gelecek nesillerimize milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerimizi eğlenerek öğretiyoruz. 2010 yılından bu yana izcilik hizmeti veren Asil Gençlik Spor ve İzcilik Grubu ile bu anlamda birlikte çalışıyoruz” dedi. Denizli’deki pilot cami olarak Konyalıoğlu Cami’nin seçildiğini belirten Sürücüoğlu, amaçlarının iyi ve hayata hazır insanlar yetiştirmek olduğunu vurguladı.
İZCİ EŞİTTİR İYİ İNSAN
Asil İzci Gençlik Spor İzcilik Grubu olarak en az yılda iki kez belirli bölgelerde kamp kurduklarını belirten İzci Lideri Hüseyin Berkez, “Müftülük ile imzaladığımız protokol ile çocuklarımızın dini eğitimlerini izcilik eğitimi ile harmanlıyoruz. İzci demek iyi insan demektir. Burada da çocuklarımızı obalara ayırıyoruz ve her obaya birer hayvan ismi veriyoruz. Bu şekilde çocuklarımıza hayvan sevgisi de aşılıyoruz. Bunun yanında izcilik andımızı ezberletiyor, disiplinli olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Obabaşımız izcilerimizi koordine ediyor. Bizler çocuklarla komutan asker ilişkisinden ziyade arkadaş ilişkisi içerisinde iletişim kuruyoruz. Burada öğrendikleri her detay onların hayatlarının belli bölümlerinde işlerine yarayacak ve etkili olacaktır” dedi.
BAŞARILI İZCİLERE ÖDÜL
Öte yandan eğitmenleri ve hocaları tarafından kendilerine verilen görevleri ve ödevleri yerine getiren başarılı öğrencilere hediye verildi. İzci andını ezbere okuyan yavru kurt alkışlandı ve eğitmenleri tarafından kendisine saat hediye edildi.