Her yıl yüzbinlerce gencin gelecek kaygısıyla ter döktüğü üniversite sınavının birinci halkası olan YGS'ye sayılı günler kaldı. Adaylar hazırlıklarına devam ediyor. Konu eksikliklerini gideren öğrenciler deneme sınavlarıyla bilgilerini ölçmeye çalışıyor.

Denizli Körfez Dershaneleri bu aşamada öğrencilere büyük bir hizmet sunmakta ve Türkiye genelinde yapılan Güvender Deneme Sınavı'nın Denizli ayağını organize etmektedir.

Konu ile ilgili olarak bir Basın Bilgilendirme Kahvaltısı düzenleyen Körfez Dershaneleri Genel Müdürü İdris Albayrak, bu çalışmayı her yıl yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Her sene dershane binalarımızda yaptığımız bu sınavı bu sene Pamukkale Üniversitesi ile yaptığımız protokol uyarınca Üniversite kampüsündü gerçekleştirdik. Denizli'de öğrencilerin büyük kısmı da gerçek sınava burada girmektedir. Bu da birçok öğrencinin sınava gireceği yerde prova yapacağı anlamına gelmektedir." Gerçek sınavda uygulanan prosedürleri uygulayacaklarını belirten Albayrak, sınav giriş kartlarında öğrencilerin hangi binada hangi salonda sınava gireceklerini ve sınavda uygulanacak kuralların belirtildiğini söyledi. Her öğrencinin tek tek aranarak sınav salonuna alındığını belirten Körfez Dershaneleri Genel Müdürü İdris Albayrak, Salona hiçbir elektronik malzeme, ders araç ve gereçlerinin alınmadığını belirtti. Her öğrenciye kalem, silgi, kalemtraş ve şeker içeren birer paket verileceğini, tam bir cidiyet içinde hareket edileceğini söyledi. Her şeyden önemlisi öğrencilerin binlerce öğrencinin gireceği bir sınava katılarak yerini görme imkanı bulacaklarını söyleyen Albayrak; "Öğrencilerimize o sınav heyecanını bire bir yaşatmak istiyoruz. Bu sınav sayesinde öğrencilerimiz karşılaşacakları durumları ve yaşayabilecekleri aksaklıkları test etme imkanı da bulacaklardır. Sınav öncesi hazırlık, beslenme ve ulaşım gibi konularda dikkat edilecek hususları görme imkanı bulacaklardır" dedi.

Sınav çıkışında Üniversite Kongre Merkezinde öğrencilerimizin stresini azaltmak içi bir stand-up gösterisi gerçekmeştireceklerini söyleyen Albayrak, tüm öğrencilere böyle bir organizasyonla gerçek YGS'de daha başarılı olma yolunun açıldığını belirtti.

Ayrıca sınava giren tüm öğrencilere 24 Mart'ta girecekleri YGS sınavı için son
Ayrıca sınava giren tüm öğrencilere 24 Mart'ta girecekleri YGS sınavı için son dakika hatırlatmalarını içeren, sınava yönelik teknik bilgiler, sınavda uymaları gereken kuralların yanısıra sınav öncesi sınav günü ve sınav esnasında yapmaları gerekenleri belirten geniş ve kapsamlı bilgileri içeren bir kitapçık dağıtıldı.

KÖRFEZ'de Sınavlar Hem Ölçer Hem Öğretir

Körfez Dershaneleri öğrencilere uyguladığı denemeleri çoğu Ege genelinde faaliyette bulunan 145 Körfez Şubesi ile aynı gün ve aynı saatte uygulamaktadır. Ege bölgesinde onbinlerce öğrenci ile beraber sınava girenler başarı durumlarını buna göre değerlendirmektedirler.

Körfez'in denemelerindeki her soru öğrencinin bilgisini ölçmenin yanında öğrenmesinide sağlamaktadır. Tekno Deneme uygulaması ile öğrenciler sınavdan sonra soruların video çözümlerine ulaşmakta ve çözemedikleri soruların çözümünü dinlemektedirler.

Körfez Dershaneleri Tekno Karne uygulaması ile öğrencilerin sınavlarda hangi konulardan ne kadar doğru ve ne kadar yanlış yaptıklarını konu analizli karne ile görme imkanına sahip olmaktadır.

Veliler Veri Bilgi sistemine girerek öğrencilerin sınav ve devamsızlık ve başarı grafiklerini takip etmekte, böylece öğrencilerin eksiklikleri tespit edilerek bu eksikliklerin tamamlanması için çalışmalar yapılmaktadır.