Asya kıtasından Balkanlardaki milletlere kadar geniş bir bölgede kutlanan Nevruz, Denizli’de de kutlanıyor. Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Kazım Kaynak Anadolu Lisesi’nde öğrenci öğretmen ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen Nevruz kutlamaları izleyenlerden beğeni topladı. 

Denizli Kazım Kaynak Anadolu Lisesi’nde bugün (Perşembe) öğleden sonra düzenlenen Nevruz Coşkusu halk oyunlarıyla ve gösterilerle başladı. Şu zamana kadar kurulan 17 Türk Devletinin bayrağının asılı olduğu sahneye Ozan Nihat çıktı. Ozan Nihat birbirinden güzel eserleriyle izleyenlerden alkış aldı. 

Nevruz’un simgelerinden olan ateş yakma ve demir dövme de programın heyecanını artırdı. Nevruz ateşini yakan Okul Müdürü Musa Ay ateşin üzerinden ilk atlayan oldu. 

Öğrenciler tarafından şiir ve şarkılar okundu. Nevruz etkinliği için Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden Denizliye gelen öğretmen ve öğrencileri sahneye çıkıp birlik mesajı verdi. Şemdinli’den gelen öğrencilerden biri şiir okudu. 
Program daha sonra çeşitli etkinliklerle devam etti.

Kazım Kaynak'ta Nevruz Coşkusu, Ateşten Atlayıp Demir DövdülerKazım Kaynak'ta Nevruz Coşkusu, Ateşten Atlayıp Demir Dövdüler

Kazım Kaynak'ta Nevruz Coşkusu, Ateşten Atlayıp Demir Dövdüler

Kazım Kaynak'ta Nevruz Coşkusu, Ateşten Atlayıp Demir Dövdüler