28 Şubat sürecinde kat sayı engeli yüzünden istediği bölüme gidemeyen meslek lisesi öğrencileri, katsayı engeli kalkınca yeni başarılara imza atıyor. Kaldırılan katsayı engeli sonrası üniversite sınavına giren Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Zeynep Nihan Akay, tıp fakültesini kazandı.

        Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Zeynep Nihan Akay, okulunda sayısal bölüm okuduğu halde çalışmaları ve dershanesinin yardımıyla MF puan türünde Türkiye 643'üncüsü oldu. Akay, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşti. İmam Hatip lisesinde fen ilimleri yanında dinini de öğrendiğini, bundan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Zeynep Nihan Akay, öğrencilerin geleceklerinin kat sayı engeliyle karartılmaya çalışıldığını söyledi. Meslek liselerine karşı uygulanan katsayı engeline rağmen İmam Hatip Lisesi'ni tercih ettiğini ve başarıya ulaştığını kaydeden Zeynep Nihan Akay, "İlk başlarda katsayı engeli moralimizi bozuyordu. Arkadaşlarımın çok etkilendiğini gördüm. Ben çalıştım ve başardım. 9. sınıftan sonra sayısal bölüm derslerimiz yoktu. Bu eksikliklerimi dershanede tamamladım. Başardığım için çok mutluyum. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra tek tercih olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi'ni yaptım. Aileme de sürpriz oldu. Eylül ayının başında üniversiteme kaydımı yaptıracağım." dedi.
Babası öğretmen annesi Kur'an kursu öğretmeni olan Akay, üniversiteyi de başarılı bir şekilde bitirip doktor olmayı hedefliyor.
Meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılmasının eşitlik getirdiğini belirten Körfez Dersanesi Aydın Şube Müdürü Halil Çetin, öğrencileri Zeynep Nihan Akay'ın sayısal eksikliklerini dershanelerinde giderdiğini söyledi.