Kadın Gelişim ve Kültür Derneği (KAGED) sosyal alanda verdiği desteklere bir yenisini daha ekliyor. Daha önce Yetiştirme Yurdunda kalan kız çocukların sosyal hayata daha çabuk adapte olmaları ve kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağlamak amacıyla kurulan çocuk evlerine 2 çocuk evi kazandıran dernek, bunlara bir yenisini daha ekliyor.
3. Çocuk Evi yararına dün akşam Ricmond Otelde iftar yemeği düzenlendi. Yemeğe, Vali Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Nurcan Dalbudak, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, Çocuk Evlerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen önemli bir sistem olduğunu söyleyerek, ”Bu sisteme Türkiye’ye model olarak KAGED tarafından ilk desteğin verilmesi bize ayrı bir onur veriyor. Sosyal Politikalar Bakanlığımız çocuk evi kurma konusunda yeterli ödeneğe sahip.  Ancak biz ne yaparsak yapalım insanlar bu işin içerisinde değilse toplum bu işe sahip çıkmıyorsa başarılı olmak mümkün değil. Denizli’nin diğer şehirlerden gururla ayırt ettiğimiz farkı, Denizli insanın kendi sorunlarına sahip çıkmasıdır. Kadın Gelişim ve Kültür Derneği yöneticilerini sizler adına yürekten kutluyorum. KAGED özellikle toplumumuzun ana unsurlarından olan, hepimiz için kutsal olan kadınlarımızı topluma katarak, onları girişimci yaparak toplumun içine katan bu organizasyonu ve bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
Denizli’deki başarılı iş kadınlarının oluşturduğu Kadın Gelişim ve Kültür Derneği, SHÇEK ile işbirliği çerçevesinde Denizli’de ilk çocuk evini açan Sivil Toplum Kuruluşu oldu. Daha önce iki adet çocuk evi açan dernek üçüncüsünü önümüzdeki aylarda açmayı planlıyor.
Vali Demir’in konuşmasının ardından destekte bulunan kişiler ile sponsor firma temsilcilerine plaket verildi. Gece sanatçı Bedirhan Gökçe’nin muhteşem konseri ile sona erdi.