Düzenlenen eğitimlere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Erkaya başkanlığında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkilileri, Ziraat Odası yetkililerinden oluşan bir heyet ve çok sayıda kadın çiftçi katıldı.
Açılış konuşmasında kadın çiftçilerin yalnızca çalışan olmadığına değinen İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Erkaya “ Şahsen bizim kuşağın yarıdan fazlası çiftçilikle uğraşan annelerin çocuklarıdır. Annelerimiz bir yandan tarlada çalışırken bir yandan da çoluk çocuk ve ev işleriyle uğraşırlardı. Bu İşler hem yorucu hem de profesyonel yönden yardım olmadığı için insanın karşılaştığı problemlerle baş etmesi noktasında sıkıntı yaratıyordu. Bu toplantılar bu açıdan çok önemli. Türk tarımının temel direği olan kadın çiftçilerimizin gerek kişisel gelişimi, gerekse de devletimiz tarafından verilen tarımsal desteklerle işini geliştirmesi, gelirini artırmasında etkili olacağına inanıyorum. Toplantıların hayırlı olmasını diliyorum.
Eğitim toplantısına Sosyal Çalışma Uzmanı olarak katılan Solmaz Başkaya “ Denizli’de birçok sektörde yer alan bayan çalışanlara ulaştık. Ancak tarım sektöründe çalışan bayanlara ulaşamadık. Bu noktada bu önemli organizasyonu yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne ve bu çalışma sezonunda işini gücünü bir yana bırakarak bu eğitimlere katılan kadın çiftçilerimize ve onları yalnız bırakmayan eşlerine teşekkür ediyorum.” Dedi.  
Çivril Baklan, Tavas ve Kale İlçelerinde 5 gün düzenlenecek olan eğitimlerde kadın çiftçilere Aile içi şiddet, Kadın istihdamı, İletişim, kadın-erkek eşitliği, Ekonomik yatırımlar ve tarımsal desteklemeler konularında eğitimler verilecek ve kadın çiftçi eğitimine farklı bir boyut kazandırılmış olacaktır.