Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen anma programına; Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcı, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda Kuranı Kerim okundu.  Yapılan açılış konuşmalarını ardından şiirler okunarak Mehmet Akif Ersoy’u anlatan video sunumu yapıldı. Programda; Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve İstiklal Marşının kabulünü anlatan oratoryo büyük ilgi gördü. Son olarak İstiklal Marşımızın kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere Vali Altıparmak ve diğer protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi. 

Vali törenin ardından  sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Vali Altıparmak, okulun kütüphanesinde de incelemelerde bulundu.