İstek Okulları bursluluk sınavı, hem velilerin hem de öğrencilerin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Okulun kontenjanına göre belirlenen burslu öğrenci sayısı, okulun web sitesinde duyurulmakta olup, bu konuyla ilgilenen öğrencilerin ya da velilerin başvuruları kabul edilmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Burs başvuruları, okulun resmi internet sitesi aracılığı ile yapılmaktadır. Burslar ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için ise, ilgili kampüse gidip kampüs müdürlüğünden bilgi alınabilmektedir. İstek okullarının her yıl pek çok öğrenciye burs verdiği bilinmektedir. Burs için öğrencilerin başarı sıralamasının yüksek olması gerekmektedir. Bu kapsamda 0,1’lik yüzdeyle dereceye giren öğrencilere yüzde 100 burs imkanı doğmaktadır.

Bu öğrenciler okul bursunun yanında, yemek ve servis bursunu da almaya hak kazanmaktadır. İstek bursluluk sınavı için gerekli olan bilgilere, okulun resmi internet sayfasından ulaşabilmek mümkündür. 0,2 – 0,10 arasındaki yüzde ile dereceye girmiş olan öğrenciler ise, yemek ve servis imkanı dışında yüzde 100 okul bursunu almaya hak kazanmaktadır.

Bursluluk İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Lise eğitimi için burs almak isteyen öğrencilerin belli bir sınav başarısına ulaşmış olmaları gerekmektedir. bunun yanı sıra, öğrencilerin burs alabilmeleri için velilerinin onayının alınmış olması, prosedür gereği gereklidir. İnternet sitesi üzerinden bilgi alınabileceği gibi, iletişim numaraları aracılığıyla da bilgi sahibi olabilmek mümkündür.

Bursun kesilmemesi için öğrencinin yıl boyunca başarı oranının düşüşe geçmemesi gerekmektedir. Burs alımı ise, velilerin başarı sözleşmelerini imzaladıkları andan itibaren mümkün olabilmektedir.

Burs Alacak Öğrencilerin Belirlenmesi

İstek okullarında bursluluk sınavlarına girebilmek için bir takım prosedürler mevcuttur. Detaylı bir bilgiye sahip olabilmek içinse, okul yönetimi ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Burs alacak öğrencilerin, okulun düzenlemiş olduğu bursluluk sınavına girerek belli bir başarı oranına sahip olması gerekir. Bu kapsamda yüzde yüz dışında, farklı yüzdelerde burs kazanma imkanı da mevcuttur.

Yüzde 80, yüzde 70, yüzde 60, yüzde 50, yüzde 40 ve yüzde 30 olarak burslu okuyabilme imkanı bulunmaktadır. Burs kazananların belirlenmesinde başarı puanının yanı sıra başvuru sırası da değerlendirilerek öğrenciler belirlenmektedir. Başvuru yapmak için internet sitesi üzerinden İstek okulları bursluluk sınavı için form doldurulabilmektedir.