HABERDENİZLİ.COM

Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan  kadına yönelik şiddet, kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal yaşamda yerlerini alma haklarından çeşitli biçimlerde yoksun kalmalarına, bunun da ötesinde fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları yaşamalarına, sakat kalmalarına ve hatta yaşamlarını yitirmelerine neden oluyor. 

Kadına yönelik şiddeti önlemek için oluşturulan  “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı” çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü,  kurum çalışanlarına ve vatandaşlara eğitimler veriyor. Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddet konularında toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve zihniyet dönüşümü sağlamak için verilen eğitimlere  Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) personeniyle devam edildi.  Seminerde toplumsal cinsiyet rolleri, kalıp yargılar ve ayrımcılık, kadın erkek eşitliğinin nasıl eşitsizliğe dönüştüğü ve bu eşitsizliğin önemli bir sonucu olan kadına yönelik şiddet, dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin yaygınlığı, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, ulusal ve uluslararası mevzuat, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum kuruluşlar konusunda bilgi verildi.

Yapılan çalışmaları değerlendiren Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulan Eylem Planının İçinde Denizli İŞKUR olarak yer almanın bize verdiği sorumluluk bilinci ile çalışmalarımıza yön vereceğiz. Toplumsal sorunlarımızı çözmek için yapacağımız her çalışmadan İl Müdürlüğümüz adına mutluluk duyacağım. Bu kapsamda, kamu personelinin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgi ve farkındalığının artırılması amacıyla Kurumumuz personeline yönelik yapılan seminerler için uzmanlarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.