Denizli’de mevcut bir okulun isim hakkını alan Denizlili işadamı Mustafa Kaynak, 1,5 milyon TL’lik bir katkı ile eğitime önemli bir destekte bulundu.
Eğitim alanında Denizli’de önemli yatırımlar yapan Denizlili İşadamı Mustafa Kaynak 6. okulun protokolünü valilik makamında düzenlenen tören ile imzaladı. Bugüne kadar Tavas Karahisar Kemal Sarıkaya İlköğretim Okulu, Sevil Kaynak İlköğretim Okulu, Kazım Kaynak Lisesi, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi ve Nalan Kaynak Anadolu Lisesi gibi 5 tane okulu yaptırarak Denizli’de eğitim camiasına kazandıran Denizlili İşadamı Mustafa Kaynak, bu kez de 1,5 milyon TL’lik bir katkı ile Pamukkale Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nin isim hakkını aldı.
Valilik binasında düzenlenen protokole Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve Kaynak Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaynak katıldı. Kaynak ailesi olarak eğitime önem verdiklerini belirten Denizlili İşadamı Mustafa Kaynak, "Bugüne kadar Denizli’de 5 tane okul yaptırdık. Şuanda da 6. okul için protokol imzalıyoruz. Eğitim konusunda katkıda bulunmak bizlere aynı mutluluk yaşatıyor. Bizlere bu imkanı sağlayan sayın valimize çok teşekkür ederiz" dedi.
Denizli’de eğitim alanında son günlerde önemli yatırımların yapıldığını ve hayırseverlerin bu yatırımlarda yüzde 30’luk yapı olduğunu belirten Denizli Valisi Abdülkadir Demir, "Eğitim alanında bu güne kadar Denizli’de 5 tane okul yaptıran Kaynak ailesi, şimdide bir okulumuzun isim hakkını alıyor. Eğitim alınanda yaptıkları destekten dolayı Kaynak ailesine çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
Yeni eğitim öğretim yılı döneminde toplam 775 derslik daha kazandırıldığını belirten Vali Demir, konuşmalarını şöyle sürdürdü:
"8 ay içerisinde 9 okul protokolünü gerçekleştirdik. 6 yapılacak okul sayısını yaptığımız önemli bir çalışmayla bir yıl gibi kısa sürede tamamladık. Böylece yeni eğitim öğretim döneminde 775 derslik daha hizmet vermeye başlayacak."
Konuşmaların ardından Denizlili İşadamı Mustafa Kaynak ve Vali Abdülkadir Demir, Gülay Kaynak Sarıkaya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin protokolüne imza attı. Şu anda Pamukkale Teknik Endüstri Meslek Lisesi adıyla hizmet veren okul eğitim-öğretim döneminde Gülay Kaynak Sarıkaya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ismiyle eğitim verecek.