Dil eğitimi almak için her sene 10 binin üzerinde öğrencinin Türkiye’den İngiltere’ye gittiğini biliyor muydunuz?  Köklü medeniyeti, eğitime önem veren yönü, sıcak insanları ve samimi dostlukları ile uluslararası öğrencilerin dikkatini çeken İngiltere, her anlamda değerlendirilmesi gereken önemli bir ülkedir. Heyecan verici yapısı, dinamik şehirleri, kendilerine has kültürleri ve kültürel yaşamlarına bağlılıkları, dışarıdan izleyen bir insanda ister istemez merak uyandırıyor. İngiltere, köklü bir geçmişe sahip bir ülke olmanın getirisi, eski dönemlerde sömürgesi altında tuttuğu ülkelerin sayısının çok olması sayesinde kültürü ile birlikte dilinin yayılması konusunda da başarılı bir ülke konumundadır. Türkiye’den doğrudan uçakla 4 saat uzaklıkta yer alan İngiltere, sahip olduğu kaliteli yaşamı ve eğitim alanına verdiği öneminden dolayı her yıl on binlerce öğrencinin buraya gitmesini etkiliyor. Bunun yanı sıra öğrencilere sunulan çalışma izni, konaklama seçenekleri, dil eğitimi programlarındaki zenginlikler gibi önemli ayrıntılar, öğrencilerin “yok” demesini engelliyor. İngilizce öğrenimi için yurtdışında bir yer düşünüyorsanız kesinlikle İngiltere dil okulları ilk tercihleriniz arasında yer alması gerekir. Çünkü buradaki okullar, eğitim alanında beklentilerinizin ötesinde sonuçlara uzanmanıza yardımcı olacak ve ülkenize geri döndüğünüzde, kariyer basamaklarını daha hızlı şekilde çıkmayı başaracaksınız.

İngiltere’de hangi şehirler tercih edilir?

 İngiltere’de dil eğitimi almak isteyen biri ülkenin dört bir yanına yayılmış dil okullarından birini seçebilir. Seçim, tamamen kişinin kendi isteğine ve maddi durumuna bağlı olarak değişmektedir. Hali hazırda konu, şehir seçimi iken, İngiltere’de dil eğitiminin neden pahalı olduğuna da değinmek gerekiyor. İngiltere, köklü bir geçmişe sahip bir ülkedir ve kentleri de bu gelişmişliklere kendilerince ayak uydurmayı başarıyorlar. Mesela merkezi bir yerde dil eğitimi almak isteyen biri Londra’daki dil okullarını seçebilir. Ama bunun yüksek maliyet gerektirdiğini bilmek gerekir. Çünkü Londra, dünyanın en popüler kentlerinden biridir ve yaşam maliyetleri de buna göre çok yüksektir. Haliyle burada eğitim almak isteyen birinin harcaması gereken para da bir hayli yüksek olacaktır. Ama daha sakin ve huzurlu bir ortam arayışında olanlar için de seçeneklerin yoğun olduğunu söylemek gerekir. Mesela Brighton ve Bournemouth gibi kentler, denizin kenarında yer alan ve sükûneti ile insanı kendine çeken iki kentidir. Buradaki dil okullarının kalitesinden de elbette şüphe etmeye gerek yoktur. Çünkü İngiltere dil okulları, sürekli denetim altında tutulurlar ve gerekli koşulları yerine getirmeyen okullar tespit edildiğinde, ciddi anlamda yaptırımlarla karşı karşıya kalırlar. Yani okulların kalitesi konusunda şehir olarak nereyi seçerseniz seçin, kesinlikle hayal kırıklığı yaşamazsınız. Eğitiminin verimli geçmesini isteyen Türk öğrencilerin yapması gereken en güzel şey, Türk öğrenci yoğunluğunu daha az olduğu kentleri tercih etmektir. Bu konuda York, Liverpool, Manchester, Chester, Bristol gibi kentler tercih edilebilecek yerlerdir.

İngiltere dil okulları kayıt

İngiltere ile ilgili merak ettiklerinizi öğrendi iseniz geriye kalan tek şey okul seçimi ve kayıt dönemi hakkında bilgi edinmek olacaktır. Sona bıraksak da bu konuların önemsiz olduğunu düşünmemek gerekir. Özellikle de kayıt dönemini kaçırmamak, eğitimin bir sezon daha ileri atılmaması adına önemlidir. Tüm bu konular hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabileceğiniz sitemizi ziyaret edebilir, yurtdışı eğitim danışmanlarımız ile görüşerek gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. İngiltere dil okulları ile beklentilerinize daha erken sürede ulaşmak için acele edin.

https://alternatifecs.com/ingiltere-dil-okullari/