Fethiye’deki IM Academy kentteki tek yetkili acentesi olduklarını belirten Safiye Tıngır, “Yıllardır Denizli’de ilk ve tek olarak acenteliğini yaptığımız ve onlarca kişiye İngilizce öğrettiğimiz, IM Academy, 7 binden fazla İngiliz’in yaşadığı ‘Türkiye’deki küçük İngiltere’ olarak nitelendirilen Fethiye’de yar almaktadır. Okulun benzeri kurumlara göre farklılaştıran temel özellik, öğrencilerin yoğun sınıf içi programların yanı sıra, İngiliz ailelerin yanında konaklaması ve IM Academy’de geçirdikleri süreci sıradan bir kurs değil, ‘yoğun bir dil kampı’ olarak yaşamalarıdır. Okulumuz, dünyanın dört bir yanında öğrencileri barındıran, Türkiye’nin tek ‘Uluslar arası dil kampı’dır. Gerek genç gerekse yetişkin öğrencilerimiz kurs süresinde farklı ülkelerden gelen diğer katılımcılarla zorunlu olarak İngilizce konuşurlar ve beraberlerinde “unutulmaz anılar”, “hızlı ilerlemiş bir İngilizce bilgisi” ve “özgüvenle pekiştirilmiş bir konuşma becerisi” ile evlerine dönerler. Türkiye’de ‘Hem tatil, hem İngilizce’ konseptine sahip yegâne okul olan IM Academy, gençlerin ve yetişkinlerin, yaz tatillerini İngilizce öğrenimiyle birleştirmesi için en güzel seçeneklerden birisidir.” Dedi.

Yabancı ailelerin yanında, yabancı öğrencilerle birlikte

2011 yılında IM Academy Cambrıdge Üniversitesinin Fethiye kampusu olduğunu, kampus içinde öğrencilere İngilizce öğretilirken, sosyal etkinliklerde dahil güzel bir tatil imkanı da sunulduğunu ifade eden Safiye Tıngır, “İngilizceyi Türkiye’de öğrenmek” fikri, ilk bakışta çoğu kişinin aklına “Neden?” sorusunun gelmesine yol açabilecekse de, aslında IM Academy anadili İngilizce olan ülkelerde yer alan pek çok okula kıyasla avantajlara sahiptir. Öncelikle, Fethiye’deki ev sahibi İngiliz ailelerimizin çoğu, erken emekli olmuş ve kendilerine daha fazla zaman ayırabilecekleri bir yaşam için Türkiye’ye yerleşmeyi seçmiş kişilerden oluşmaktadır. Bu da, ailelerin öğrencilerle çok daha fazla ve kaliteli zaman geçirebilmelerine olanak vermektedir. IM Academy’nin diğer bir özelliği ise; kampusta öğrencilerle sürekli vakit geçiren ana dili İngilizce olan öğretmenler, çalışanlar ve yurt dışından gelen yabancı öğrencilerle yoğun bir ‘doğal İngilizce konuşma ortamı’ oluşturmasıdır. Ayrıca, haftada 10 saat, okulun öğretmenlerinin ve Fethiye’de yaşayan diğer İngiliz ailelerin katılımıyla düzenlenen ‘Coffee&Conversation Club’ da, (Kahve ve Konuşma Kulübü) öğrenciler için önemli bir olanaktır.” Diye konuştu.

Tecrübeli öğretmenler

Dünyanın en ünlü sahillerinden Ölüdeniz’e 10 dakika uzaklıktaki IM Academy’de görevli öğretmenlerinin tümünün, ana dilinin İngilizce olduğunu hatırlatan Safiye Tıngır, “Okulumuzdaki öğretmenlerimiz deneyimli, nitelikli ve alanlarında geçerli sertifikalara sahip eğitmenlerdir. Türkiye’de özellikle de ilimize çok yakın bir turizm bölgesinde yabancı ailelerin yanında, yabancı öğrencilerle birlikte İngilizce öğrenme fırsatıyla, uzun vize işlemlerinden kurtuluyorsunuz. Bunun yanında uçak, barınma, harçlık gibi birçok harcamadan da tasarruf sağlıyorsunuz. Hem güzel bir tatil yaparak, hem de yaşayarak İngilizceyi çok kolay öğrenebileceksiniz. IM Academy’de, ‘kariyerlerinde ilerlemeyi hedefleyen ‘profesyoneller’, ‘üniversiteyi yeni bitiren ve iş hayatına daha donanımlı girmek isteyen gençler’, ‘üniversite hazırlık sınıflarındaki eksikliklerini gidermek isteyen öğrenciler’ için farklı programlar sunulmaktadır. Tamamen profesyonellerin görev yaptığı IM Academy, güvenilir ve başarısını ispatlamış ülkemizdeki önemli yabancı dil okulları arasında baş sıralarda yer almaktadır” şeklinde konuştu.