Denizli İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (DENİMDER) tarafından, eğitim öğretime yarım asır önce başlamış olan Denizli İmam Hatip Lisesi’nin kuruluşun 50. Yılı nedeniyle yıl boyunca devam edecek etkinliklerin ilki Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törenle başladı.

Denizli İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan öğrencileri ve öğretmenlerinin arşivlerinden çıkan, geçen 50 yılı anlatan 50 fotoğraf,
Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törenle ‘Hatıralarla 50. Yıl’ sergisinde sergilenmeye başladı.

Serginin açılış törenine önceki dönem Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu, eşi Cedide Abalıoğlu, DENİMDER Başkanı Fatih Işık, okul mezunları ve öğrenciler katıldı.

Geçen 50 yılda milyonlarca mezun veren okulun, başarılarla dolu yarım asırlık tarihini yeni öğrencilere tanıtmak istediklerini belirten DENİMDER Başkanı Fatih Işık, “Mezun olduğumuz okulumuzun yarım asırlık tarihiyle büyük bir aileyiz. Okulumuzun kuruluşunun 50. Yılını sadece bir gün değil, yıl boyunca devam edecek etkinliklerle kutlamak istedik. Bugünkü sergi açılışıyla etkinliklerimizi başlatıyoruz. Milyonlarca mezunuyla yetiştirdiği önemli isimleriyle Denizli tarihine ismini altın harflerle yazdıran okulumuzun ismi yeni ve modern binalarda ilimizin dört bir köşesinde yaşıyor. Okul mezunları ve öğrencilerimizle biz büyük bir aileyiz. Bu birliğimiz ve bütünlüğümüz hiç bozulmayacak” dedi.

Törenin ardından serginin açılış kurdelası protokol ve davetlilerin katılımıyla kesildi.