HABERDENİZLİ.COM

DGC İlyas Haytan Toplatı salonu’nda düzenlenen Programın ilk konuğu Denizli Valisi Hasan Karahan oldu. Vali Karahan, merkezi ve yerel idare arasındaki hiyerarşiyi anlattı.

Programın açış konuşmasını yapan DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, mesleki konularda teknik düzeyde eğitim verilmesi düşüncesiyle DGC AKADEMİ projesini hayata geçirdik. Söz konusu proje kapsamında her yıl farklı konularda üyelerimizi eğitimden geçirmeyi planlıyoruz. Bugün başlayan Kent Gazeteciliği Eğitim Programımıza katılan Sayın Valimiz Hasan Karahan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Hasan Karan da, konuşmasında   merkezi ve yerel idare arasındaki hiyerarşiyi anlattı, Valilikler ve Büyükşehir arasındaki yetki ile ast-üst ilişkisine değindi.

Vali Karahan, ayrıca basın mensuplarına il’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

DGC Akademi tarafından Enerya sponsorluğunda hayata geçirilen “Kent Gazeteciliği Programı” 13 hafta boyunca devam edecek. Her hafta pazartesi günleri yerel yönetimlerden yargıya, hukuk jargonundan haber yazım diline, sağlıkta idari yapılanmadan sağlık terimlerine, basın iş kanunundan özlük haklarına, resmi mevzuatlardan tematik haberciliğe kadar birçok alanda konuklar ağırlanacak.

İlk Konuk Vali Karahan Oldu