Aydın’ın Didim ilçesinde faaliyet gösteren Mozaik Eğitim Gönüllüleri Derneği, "Aile İçi İletişim"’ konulu bir konferans düzenledi. Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde, Psikolog Danışman ve Aile Terapisti Efkan Yeşildağ'ın verdiği konferansa, özellikle hanımlar büyük ilgi gösterdi.

Aile içi iletişimin durumunun çağımızda kötü olduğunu belirten Yeşildağ, "Gerek televizyon gerekse internetin varlığı, ailelerde iletişim kopukluğuna neden oluyor. Akşama kadar yoğun iş temposuyla çalışan anne ve babaların, akşam eve geldiklerinde ilk yaptıkları iş televizyonun karşısına geçip haberleri seyretmek. Daha sonra da varsa internete girmek. Bunun sonucu olarak aile bireyleri arasında soğukluk meydana geliyor ve bireyler ilgiyi başkasında arıyor, aile parçalanıyor." dedi.

Ailelerin en büyük hatalardan birinin de çocuklarına onları sevdiklerini söylememesi olduğunu vurgulayan Yeşildağ, "Bir baba kızına, 'Sen çok güzelsin. Gözlerin, saçların çok güzel.' diye iltifat etmeli. Etmediği takdirde kız çocukları, ergenlik çağına geldiğinde dışarıdan bir erkeğin onu beğenmesiyle ilgiyi onda görüyor ve telafisi mümkün olmayacak hatalara yelken açıyor. Bazı ebeveynler, 'Biz çocuğumuzu içimizden seviyoruz.' diyerek kendilerini kandırmaktadır. Sevginin karşı taraftan hissedilebilmesi için söylememiz gerekli. Çocuklarımızın özgüveni yüksek, kendine güvenen birer birey olarak yetişmesini istiyorsak, akşam eve gittiğinizde onlara vakit ayırın, gerektiğinde oyun oynayın." diye konuştu.