Pamukkale Üniversitesi’nde 2011 yılında kurulmasına onay çıkan İletişim Fakültesi’nde ilk ders verildi.
Pamukkale Üniversitesi bünyesinde İletişim Fakültesi’nin kurulması için sürdürülen çalışmalar tamamlanırken, fakülte ilk öğrencileri ile bu yıl eğitim öğretime başladı. 2011 yılında YÖK’ten alınan olur ile kuruluş çalışmaları başlayan Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi, verilen ilk ders ile eğitimlerine başladı.31 öğrencinin kaydının bulunduğu İletişim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Sinema ve Yeni Medya bölümleri açıldı.
Bu yıl ilk öğrencilerini alan PAÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, ilk dersini de işledi. Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen törene Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof Dr Hüseyin Bağcı, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, öğretim üyeleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, "Pamukkale Üniversitesi’nde yeni bir tohumun oluşumunun açılışı için buradayız. Bugün İletişim Fakültesi'nin açılışında toprağa ve toprağın bağrına yeni bir tohum ekmiş bulunuyoruz. Bizler ektiğimiz bu tohumların kısa sürede yetişeceğini ve topluma önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Artık Denizli yeni medyasıyla birlikte daha da güçlenecek ve yeni ağaçlarıyla topluma yeni meyveler vereceklerdir” dedi.
Pamukkale Üniversitesi’nin, uluslararası üniversite olması yolunda İletişim Fakültesi'nin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, "İletişim günümüzde çok önemli ve anlamlı bir kelimedir. Pamukkale Üniversitesi bu önemli konuda bir adım atarak İletişim Fakültesi'ni kısa süre içerisinde kurdu. Eğitim kalitesinin bilimsel ve uygulamaları olarak konuşacağı bu fakültede, yerel ve ulusal basın kuruluşlarıyla yaptığımız anlaşmalar ile önemli eğitimler verilecek. Bunun için uzun görüşmeler ve toplantılar yaptık. Pamukkale Üniversitesi’nin dünya ve uluslar arası bir üniversite olma yolunda ilerlemesinde İletişim Fakültemizin rolü çok önemli. Artık Pamukkale Üniversitesi’nin adını dünyaya İletişim Fakültesi duyuracaktır" dedi.
İLK DERS DGC BAŞKANI VAROL’DAN
Konuşmaların ardından yeni açılan Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ilk dersi yapıldı. İlk dersi ise Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol verdi. İlk derste Denizli’deki medya konusunda bilgiler veren Önder Varol, "Denizli basını, hem yerel hem de ulusal basın temsilcilikleriyle Denizli’yi dünyaya tanıtan ve gelişmeleri aktaran bir kenttir. Böyle bir kentte en önemli eksikliklerden birisi İletişim Fakültesi'nin bulunmamasıydı. Bizler Denizli Gazeteciler Cemiyeti olarak bunu her platformda anlatıyorduk. Sonunda yıllardır beklediğimiz fakültemiz açıldı. Denizli sadece basını ile değil, sanayisi ile de gelişmiş bir kent. Buradan mezun olduğunuzda hangi kentte ve hangi sektörde çalışırsanız çalışın, Denizli’yi unutmayın. Öğreniminiz süresince Denizli Gazeteciler Cemiyeti, gazeteler ve televizyonlarımızı ziyaret edin. Size her türlü destek ve katkıyı vermeye hazırız. Basın sektörü zor bir sektör. Her zaman sorun ve araştırın. Kırıcı değil, sorgulayan ve öğrenen olun. Kapımız gençlere, mesleğimizi geleceğe taşıyacak öğrencilerimize her zaman açık" dedi.